Formand for genbrugsbutikkens bestyrelse, Arne Pedersen, ved det sted hvor branden opstod.

Formand for genbrugsbutikkens bestyrelse, Arne Pedersen, ved det sted hvor branden opstod.

Fotogalleri:

Ildsjælene brænder stadig for genbrugsbutikken i Lystrup

De 35 frivillige i Kirkens Korshærs genbrugsbutik håber på en hurtig afklaring efter branden forrige søndag

Af
Af Mogens Greve

Da genbrugsbutikken i Lystrup forrige søndag brændte, betød det også et alvorligt indgreb i hverdagen for butikkens 35 frivillige hjælpere.
Rammerne for den gode sags tjeneste og det sociale fællesskab futtede i bogstaveligste forstand af på denne søndag.

Sociale tab
"Én ting er, at mange om lørdagen havde gået og gjort genbrugsbutikken klar til julehandlen," siger formand for genbrugsbutikkens bestyrelse, Arne Pedersen som også fortæller, at man er godt forsikret og derfor ikke kommer til at lide økonomisk tab.
"Men det sociale tab kan vi ikke forsikre os imod, og de fleste af de 35 frivillige - 34 kvinder og én mand er pensionister og enlige, hvor det sociale samvær i genbrugsbutikken spiller en meget afgørende rolle."

Væsentlig ogave
Der forestår nu en væsentlig opgave i at bevare fællesskabet, til man igen har en butik.
"Jeg forventer, at vi i løbet af denne uge får lavet en plan for fremtiden - om vi skal finde et midlertidigt lejemål, eller om vi skal på udkig efter noget helt andet. Kan vi "nøjes" med 2-3 måneders reparation, venter vi på det - og ellers må vi se, hvad vi så gør."

Genbrugsbutikken i Lystrup blev oprindeligt startet for12 år siden af Lystrup Kirke, men for at få det organiseret indgik man samarbejde med Kirkens Korshær, så man deler 50/50. Butikken ledes af en bestyrelse med tre repræsentanter fra henholdsvis menighedsrådet og Kirkens Korshær. I 2009 gav butikken sammen med møbelgenbrugsbutikken 340.000 kroner i overskud, og der var udsigt til mindst det samme beløb i 2010.

Publiceret 09 November 2010 10:23