Det er hårdt at være ung, ensom og genert. I madklubben Mulle Madglad kan unge i 7. til 9. klasse mødes med andre unge, der gerne vil være sammen om at lave mad og hygge sig og opbygge et fælles netværk.

Det er hårdt at være ung, ensom og genert. I madklubben Mulle Madglad kan unge i 7. til 9. klasse mødes med andre unge, der gerne vil være sammen om at lave mad og hygge sig og opbygge et fælles netværk.

Mulle Madglad mangler venner

Ungdommens Røde Kors har oprettet en madklub, Mulle Madglad, for unge som mangler et socialt netværk, hvor de over madlavningen kan møde andre unge i samme situation og samtidig lære noget om sundhed

Af
Grethe Bo Madsen

At være genert teenager uden venner og socialt netværk er en voldsom udfordring, men ikke et problem, man længere behøver gå alene rundt og tumle med.
Ungdommens Røde Kors har oprettet en madklub, der mødes hver anden uge, hvor unge, der mangler venner at tale og hænge ud med, kan mødes og lave mad sammen.
"Mulle Madglad er for unge i 7. til 9. klasse som mangler et netværk i hverdagen. Det kan være unge, der måske er generte, måske bliver mobbede, er ensomme, har det lidt svært eller måske bare trænger til et nyt netværk, kan mødes og lave noget sund mad sammen," forklarer Louise Højmark fra Ungdommens Røde Kors.

Netværk i hverdagen

Mulle Madglad mødes onsdage i ulige unger kl. 17.00-20.00 på Vejlby skole. Her står frivillige fra Ungdommens Røde Kors klar til sammen med de unge sammen at lave sund og spændende mad.
"De unge lærer undervejs også om sæsonens gode råvarer og får smagt på en række lækre retter, der kan bruges som inspiration i deres egen hverdag," uddyber hun.
Flere af de frivillige på projektet er i gang med en sundhedsfaglig uddannelse og deres ambition er at give glæden for lækker og sund mad videre til de unge.
"De frivillige er virkelig tændte på madklubben, og glæder sig til at se flere nye brugere. De brænder for det her projekt," forklarer Kamilla Dwight Mikkelsen, der sammen med Jane Christiansen er projektansvarlig for madklubben.

Mødes over maden

Hun mener, at "Mulle Madglad" har mulighed for at give de unge nogle succesoplevelser og udfordringer, de måske ikke kan finde andre steder:
"Her får de unge en god undskyldning for at hygge sig med andre jævnaldrende og voksne, samtidig med, at de kan lære om ny, spændende mad. Det primære er dog det sociale aspekt. Vi mødes alle over maden."
Madklubben bygges op om de tre s?er: sundhed, smag og sæson, og håbet er, at de unge via madklubben både får opbygget et godt netværk med jævnaldrende kammerater og også lærer at træffe sunde valg.
"Vi håber, vi kan være med til at de unge fastholder en god og sund livsstil, der kan give dem glæde i tilværelsen," siger Kamilla Dwight Mikkelsen.


Mulle Madglad

Mulle Madglad er en madklub for unge på 7. til 9. klassetrin Vennerne i madklubben mødes hver anden onsdag i ulige uger kl. 17.00-20.00 Mulle Madglad holder til på Vejlby Skole, Vikærsvej 36 i Risskov Besøg "Mulle Madglad" på facebook eller kontakt Kamilla og Jane på urk-madklub@live.com

Publiceret 09 November 2010 06:00