Hjertestarteren blev overrakt af repræsentant for TryghedsGruppen, Carl Erik Skovgaard Sørensen.

Hjertestarteren blev overrakt af repræsentant for TryghedsGruppen, Carl Erik Skovgaard Sørensen.

Hjertestarter på plads i Bellevuehallen

Bellevuehallen fik hjertestarter fra TrygFonden

Af
Grethe Bo Madsen

3.500 danskere bliver hvert år ramt af hjertestop, og kun knap syv procent overlever, men for lige netop brugerne af Bellevuehallen er det nu blevet lidt mere sikkert.
Bellevuehallen har nemlig fået overrakt en hjertestarter af TrygFonden, så folk kan færdes trygt i hallen.
Og selv om hjertestarteren er udstyret med en stemme, der vejleder brugeren undervejs, fik personalet i Bellevuehallerne prompte en grundigt oplæring i, hvordan de skal bruger hjertestarteren og i, hvordan man yder livreddende førstehjælp.
"Hvis en person bliver ramt af et hjertestop, er det afgørende, at man får hjælp hurtigt. De minutter, der går, fra et menneske falder om med hjertestop, til ambulancen kommer, er de mest kritiske," forklarer Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.
"Faktisk falder chancen for overlevelse med 10 procent for hvert minut, der går, efter at hjertestoppet er sket. Og den eneste effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet."
TrygFonden opfordrer alle til at besøge hjemmesiden www.hjertestarter.dk, så de ved, hvordan de skal bruge en hjertestarter, hvis det en dag er dem, der skal redde et liv med en hjertestarter.

Publiceret 07 November 2010 06:00