Anne Mette Bennetsen kan 16. november se tilbage på 25 år med egen klinik på Otte Ruds Gade på Trøjborg.

Anne Mette Bennetsen kan 16. november se tilbage på 25 år med egen klinik på Otte Ruds Gade på Trøjborg.

Anne Mette har styr på bisserne

Tirsdag 16. november er det 25 år siden klinisk tandtekniker Anne Mette Bennetsen tog springet og blev selvstændig med egen klinik i Otte Ruds Gade på Trøjborg

Af
Grethe Bo Madsen

"Det er utrolig vigtigt for ens velbefindende, at en protese passer til ens ansigt. Derfor er det bare så vigtigt, at den tilpasses præcist til hver enkel patient. Og det er lige så vigtig at ramme den rigtige farve på gummerne, som på tænderne. Folk skal kunne lide sig selv med deres nye protese. Så en af vores allervigtigste opgaver er at sørge for, at patienten får en protese, de kan lide, og som de føler passer til dem."
Anne Mette Bennetsen ved hvad hun taler. Gennem de seneste 25 år har hun haft egen klinik som klinisk tandtekniker, og hun sætter en ære i at give hver kunde en individuel behandling.

Ikke bare tændernes farve, men også farven på tandkødet og gummerne skal matche, for at en protese bliver helt perfekt.

Ikke bare tændernes farve, men også farven på tandkødet og gummerne skal matche, for at en protese bliver helt perfekt.

Gebis i konfirmationsgave

"Folk skal kunne stole på, at vi finder den løsning, der passer bedst til dem. Og der er sket en utrolig udvikling igennem de 25 år i forhold til hvad man kan tilbyde af implantatbehandlinger. Tidligere var det jo ikke ualmindeligt at folk fik ryddet munden og fik et gebis i konfirmationsgave, fordi de ikke havde råd til tandbehandlinger. Sådan er det jo heldigvis ikke længere. I dag er tendensen snarere den, at man beholder sine egne tænder og får delproteser som erstatning for dem, man mister," forklarer Anne Mette Bennetsen, mens hun demonstrerer, hvordan man i dag kan sætte tryklåse i protesen, så den kan "knappes" fast i gummerne.

Protese med trykknap

Ud over klinikken i Otte Ruds Gade har Anne Mette Bennetsen de seneste otte år også samarbejdet med Lystrup Tandlægecenter, hvor hun har lejet sig ind en dag om ugen.
"Vi sendte en masse patienter frem og tilbage. Nu kommer jeg i stedet ud på tandlægecenteret, og så skal folk ikke så mange forskellige steder hen," fortæller hun, der også har mobilt udstyr, så hun kan tage ud til hjemme-konsultationer.
"Hvis man ikke længere er så mobil, at man kan komme her, så kan jeg rykke ud og lave de samme behandlinger i folks eget hjem."

RECEPTION

I anledning af 25-års jubilæet holder klinisk tandtekniker Anne Mette Bennetsen reception fredag 19. november kl. 12.00-16.00 i klinikken på Otte Ruds Gade 84 på Trøjborg.

Publiceret 07 November 2010 09:00