Lige nu er der ikke meget plads, men her hvor skoleleder Lene Mols står sammen med alle ungerne skal der være fællesområde - en del, som alle ser frem til.

Lige nu er der ikke meget plads, men her hvor skoleleder Lene Mols står sammen med alle ungerne skal der være fællesområde - en del, som alle ser frem til.

Nu bliver der rent faktisk plads til eleverne

Kragelundskolen har fået 34,7 millioner kroner af Århus Kommune

Skoleleder på Kragelundskolen i Højbjerg, Lene Mols, kan næsten ikke tørre smilet af ansigtet.
Hun glæder sig nemlig over, at skolen har fået 34,7 millioner kroner af Århus Kommune til at bygge skolen om for.
Det høje beløb betyder, at der i fremtiden rent faktisk bliver plads til eleverne på skolen. Lige p.t. er der nemlig seks vandreklasser, og eleverne sidder ind imellem på gangene og spiser deres madpakker, fordi der ikke er plads til dem andre steder.
"Det er helt fantastisk, at vi har fået pengene. Det betyder også, at vi for første gang kan få et fælleslokale på skolen, så vi kan samles. Når vi for eksempel har sommerferie- og juleafslutning er skolegården det eneste sted, vi alle kan være, og det er lidt træls, især hvis vejret er dårligt," fortæller Lene Mols.

Skolen samles

Kragelundskolen har undervisningslokaler på L.A. Ringsvej, og det er meningen, at de skal droppes, når det nye byggeri er færdigt, så skolen bliver samlet på én matrikel.
Pengene skal bruges til at bygge 1500 kvadratmeter mere og modernisere 1800 af slagsen, så der blandt andet bliver større personalerum, nye omklædningsforhold i forbindelse med gymnastiksalen, en hovedindgang og en række andre faciliteter.
Og Lene Mols er slet ikke i tvivl om betydningen af bygge-projektet:
"Jeg tror, bygningerne, man sidder i, har stor betydning for den måde man tænker og agerer på. I fremtiden bliver der mulighed for at lave nogle andre ting med eleverne for eksempel fælles projekter på tværs af klasserne - der kommer til at være et meget større liv på skolen," siger hun.
Lene Mols regner med at arbejdet med forvandlingen går i gang til foråret næste år, og at det hele står færdigt ved udgangen af 2012.

Publiceret 06 November 2010 10:30