Både Klaus og Morten er udlært hos Nygaard VVS. Det var nemlig deres far, Egon Nygaard, der startede firmaet.

Både Klaus og Morten er udlært hos Nygaard VVS. Det var nemlig deres far, Egon Nygaard, der startede firmaet.

Krisen kradser ikke hos Nygaard VVS

Har haft omsætningsfremgang i 2009 og 2010 og er flyttet i nye lokaler på Søren Frichs Vej

Af
Af Hanne Vammen

"Mange spørger, hvorfor vi er vokset under krisen. Den eneste forklaring, jeg har, er, at vi er et firma, der satser på, at kunderne kommer igen".
Ordene kommer fra 39-årige Klaus Nygaard, der sammen med broderen Morten, 36 år, driver Nygaard VVS, der netop er flyttet fra Højbjerg til nye lokaler på Søren Frichs Vej.
I 2009 oplevede Nygaard VVS en omsætningsfremgang på 50 procent og i 2010 på 35 til 40 procent.
Overskuddet er dog ikke helt fulgt med, for det koster at vokse. Men i et presset marked, hvor det er tydeligt at mærke, at kunderne går mere op i pris, end de gjorde før, går det godt for firmaet, der løser alle opgaver inden for vvs- og blikkenslagerarbejde samt ventilation.
"Vi vil gerne bygge firmaet op omkring tillid, så kunderne stoler på os, og vi ikke skal holdes op mod andre, når vi giver tilbud", forklarer Klaus Nygaard.

Tættere på kunderne

Det er mest private kunder, som Nygaard VVS satser på, men firmaet prøver at få flere erhvervskunder ind og har i øjeblikket Århus Kommune og TDC som de største kunder.
Flytningen fra Højbjerg til Søren Frichs Vej skal bringe Nygaard VVS tættere på kunderne.
"Vi syntes, at vi fik flere og flere kunder i resten af Århus, og grossisterne ligger også inde i byen, så ved at flytte, ville vi komme til at ligge med lageret i baghaven", fortæller Klaus, der er autoriseret vvs installatør og blikkenslager.
Både han og Morten er udlært hos Nygaard VVS. Det var nemlig deres far, Egon Nygaard, der i 1987 efter at have været selvstændig sammen med en kompagnon siden 1976 startede firmaet.
Da Egon Nygaard i 2003 som 67-årig blev dræbt i en bilulykke, overtog sønnerne firmaet, der tæller seks ansatte foruden dem selv.

Serviceordning

Én af de ting, Klaus og Morten Nygaard er begyndt at satse på, er serviceordninger.
"Et løbende toilet kan koste 16.000 kroner i vandforbrug om året, og i eksempelvis en institution er det ikke altid, at man opdager, at den er gal. Derfor tilbyder vi at lave et engangseftersyn eller en abonnementsordning, hvor vi kommer ud og gennemgår installationerne og kommer med besparelsesforslag", fortæller Klaus.

Publiceret 06 November 2010 06:00