Jacob Laursen (Til venstre) og Regnar Johnsen i synshallen, der ligger på Tilst Skolevej.

Jacob Laursen (Til venstre) og Regnar Johnsen i synshallen, der ligger på Tilst Skolevej.

Nyt drive-in-syn

Al-Syn har åbnet synshal i Tilst

Af
Af Hanne Vammen

"I gammel tid var det sådan, at når folk skulle til syn med deres bil, så var de lige så bange, som hvis de skulle til tandlæge. Så vi lægger vægt på, at kunden får en god oplevelse, og vi forsøger at tage kunden med gennem synet, så han eller hun får et indblik i, hvad der eventuelt kan være galt med bilen".
Ordene kommer fra 57-årige Regnar Johnsen, der har åbnet synshal nummer otte i kæden Al-Syn på Tilst Skolevej.

Otte synshaller

Regnar Johnsen stiftede Al-Syn i 2005 med den første synshal i Bjerringbro, da markedet for synsvirksomhed blev privatiseret af Færdselsstyrelsen.
I dag har kæden desuden synshaller i Årup, Fåborg, Brædstrup, Give, Silkeborg og Skanderborg.
Daglig leder af Al-Syn i Tilst er 31-årige Jacob Laursen, som er udlært mekaniker hos Flemming Gammelgaard i Odder og senere uddannet synsassistent med ansættelse hos Dansk Total Syn.
I alt er der 14 ansatte i kæden, der syner mellem 160 og 200 biler om dagen.

Giver vejledning

Regnar Johnsen og Jacob Laursen fortæller, at de starter med at køre en tur i bilen for at se, om den kører, som den skal.
Herefter bliver der lavet en bremsemåling. Der bliver også foretaget en miljømåling, der fortæller, hvor meget motoren forurener, samt en lygtekontrol. Og så bliver bilen kørt op på en lift, og alle de vigtige ting som styretøj og bærende dele gennemgået.
"Udover at syne bilen kan vi vejlede og give service angående rustebehandling og reparation. Desuden må kunden gerne komme og få tjekket bremser og lavet miljømåling mellem synene, hvis der er behov for det. Det gør vi gratis", fortæller de.
Al-Syn laver også Tempo 100 godkendelser af campingvogne og foretager toldsyn af importerede biler.

Book via nettet

Al-Syn er ISO 9001 certificeret, og det indebærer, at kæden har et kvalitetssystem, der sikrer kontrol med arbejdsprocessen hele tiden.
Ud over, at Al-Syn har specialviden om mange biler, er der ikke lang ventetid. Kunderne kan næsten komme til time for time, og mens de venter kan de drikke kaffe, se nyheds-tv eller gå på nettet i internetcaféen.
Bookningen af tider kan foregå på nettet på www.al-syn.dk, hvor kunderne kan se, hvornår der er ledige tider, men de kan også ringe til det fælles kontor for de otte synshaller.

Publiceret 05 November 2010 06:00