Morten Ahlburg kom som 10-årig med i Børnenes Rekordbog, fordi han var det barn i Danmark, der havde skrevet flest håndskrevne bøger, nemlig 139.

Morten Ahlburg kom som 10-årig med i Børnenes Rekordbog, fordi han var det barn i Danmark, der havde skrevet flest håndskrevne bøger, nemlig 139.

Ny bog fra mor og søn

Kirsten og Morten Ahlburg udgiver "Super Sofie og søstertyven"

Onsdag 10. november udkommer på forlaget Turbine børnebogen "Super Sofie og søstertyven". En bog for tre- til syv-årige skrevet af den 55-årige forfatter Kirsten Ahlburg fra Åbyhøj og sønnen Morten på 20 år.
Da Morten var lille og endnu ikke kunne skrive, ville han efterligne sin mor. Han tegnede historier og fortalte dem højt. Da han kunne skrive, begyndte han at skrive små bøger med historier og tegninger i. Og som 10-årig kom han med i Børnenes Rekordbog, fordi han var det barn i Danmark, der havde skrevet flest håndskrevne bøger, nemlig 139.
Det er én af de historier fra dengang om Super Sofie, som mor og søn har taget op, bearbejdet og skrevet videre på.
"Jeg syntes, der manglede en helt anden form for børnelitteratur. Noget der passede ind i vor tids zapperkultur. En bog til højtlæsning, hvor der kan ske de skøreste ting, der kan få smil og grin frem hos de yngste," siger Morten Ahlburg.
Super Sofie og søstertyven handler om Super Sofie, der bor alene med sin kat og sin lillesøster. Sofie strutter af selvtillid og er sikker på, at hun kan klare alt og alle. En dag kommer en tyv og stjæler hendes lillesøster. Hun bliver puttet i en sæk, og nu er det op til Super Sofie at redde dagen, inden det går helt galt.
Bogen er rigt illustreret af Rasmus Jensen, som blev begejstret da han læste historien.
"Hvor er det en herlig historie. Det er lige sådan en, jeg kunne tænke mig at læse for min datter," skrev han, og så gik han ellers i gang med at skabe Super Sofies univers.
Det er tegnet med masser af sjove detaljer, som barnet kan underholde sig med.
Kirsten Ahlburg er forfatter til en lang række børnebøger, og den 20-årige Morten Ahlburg er kendt fra DR 1's Talent 2008, hvor han omtalte sig selv som "Psykopaten". Det er blandt andet nogle af hans gale sider, der kommer til udtryk i historien om Super Sofie.

Publiceret 05 November 2010 09:00