Kolt og Hasselager Skole vil lægges sammen

De to skoler i syd-byen har ønske om at blive til én

I dag er Kolt og Hasselager Skole to forskellige institutioner i syd-byen, men det er ønsket fra skolernes side, at de skal samles på én matrikel i fremtiden.
Hasselager Skole har klasser fra 0.-9. klassetrin, mens Kolt kun har til og med 5. klasse. Derefter ryger eleverne til Hasselager Skole, hvor de kommer i nye klasser med nye kammerater.
Ifølge skoleleder på Hasselager Skole, Birgitte Julie Rasmussen, er der et stort ønske om at få de to skoler samlet under ét tag.
"Vi er sikre på, at det vil give børnene ét samlet og dermed bedre skoleforløb - det vil give eleverne en rød tråd. For os er det ikke vigtigt, om det bliver på den ene eller anden skole, vi bliver samlet. Det er nemlig meget vigtigt at pointere, at der opstår en ny skole. Det bliver ikke Hasselager Skole eller Kolt Skole, men Kolt-Hasselager Skole," fortæller Birgitte Julie Rasmussen.

Penge fra salg

Ifølge områdechef fra Børn og Unge i Århus Kommune, Kurt Kristensen, skal finansieringen af den nye skole komme fra salget af den ene skole og resten fra Rull-midler.
"Beslutningen om sammenlægningen må gerne blive truffet hurtigt i byrådet, og hvis vi er heldige står den nye skole færdig i august 2014," fortæller Kurt Kristensen.

null

Publiceret 05 November 2010 14:00