Nicolai Hommelhoff (tv), natklubben Bernhardt, Mesut Dursun, Train, og Andreas Ruigrok (th) fra den irske pub Tir Na Nóg er med i kampagnen mod stoffer i det århusianske natteliv.

Nicolai Hommelhoff (tv), natklubben Bernhardt, Mesut Dursun, Train, og Andreas Ruigrok (th) fra den irske pub Tir Na Nóg er med i kampagnen mod stoffer i det århusianske natteliv.

Natteliv:

Festen bliver bedre uden stoffer

Færre stoffer giver færre slagsmål og gør det mere trygt at færdes i byens natteliv

Det skal være ufedt og så svært som muligt at være weekendnarkoman i det århusianske natteliv.
Det mener en række af byens førende værtshuse, caféer og diskoteker, der i samarbejde med politi og kommune indfører nul tolerance overfor stoffer i nattelivet.
"Århus har ikke et stort problem med stoffer i forhold til andre byer, men hvis vi ser igennem fingre med det, kommer stofferne," siger Nicolai Hommelhoff.
Han er den tidligere ejer af det nu lukkede Diskotek Broen, der blev kaldt "Speedbåden" på grund problemer med unge, der tog speed.
"Da vi fik stofferne væk, gik vi fra at have fire slagsmål om aftenen til et eller to slagsmål om måneden. Du får en bedre fest uden stoffer," siger Hommelhoff, der netop har åbnet en ny natklub i midtbyen med omfattende videoovervågning og nul tolerance overfor stoffer for at gøre nattelivet så sikkert som muligt for gæsterne.

Mesut Dursun fra Train demonstrerer for borgmester Nicolai Wammen, hvordan drugwipes (narkotest) fungerer.
Ud fra en smule spyt viser testen, om personen er på stoffer som hash, kokain eller speed.

Mesut Dursun fra Train demonstrerer for borgmester Nicolai Wammen, hvordan drugwipes (narkotest) fungerer. Ud fra en smule spyt viser testen, om personen er på stoffer som hash, kokain eller speed.

I kampen mod stoffer i nattelivet hænger de århusianske restaurationer plakater op med budskabet om, at man får karantæne og bliver meldt til politiet, hvis man tager stoffer, og gæsterne opfordres til at give personalet et praj, hvis man opdager noget.
Personalet skal uddannes i at spotte og håndtere folk på stoffer, ligesom der vil blive brugt videoovervågning og narkotest for at komme stofferne til livs.
Der er indkøbt 500 såkaldte Drug Wipes, som personalet kan teste gæsterne på. Testen afslører, om personen er påvirket af stoffer som hash, speed eller kokain.
Nul tolerance kampagnen mod stoffer i nattelivet bliver bakket op af kommunen og Østjyllands Politi.
Politiets patruljer vil i november og december være ekstra opmærksomme på stoffer i nattelivet.

Publiceret 02 November 2010 07:30