Drenge erkender påsatte brande i Gellerup

To drenge på 14 og 15 år har erkendt at stå bag påsatte brande i Gellerup

To drenge på 14 og 15 år har erkendt, at de har stået bag flere påsatte brande i Gellerup fra 25. - 27. september, hvor der blandt andet blev sat ild til et skur ved en børnehave, en campingvogn og et kolonihavehus.
Drengene blev anholdt 29. september og dagen derpå sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse og varetægtsfængslet i fire uger.
En tredje dreng på 16 år blev anholdt og fængslet nogle dage senere, men han blev løsladt igen efter et par uger, mens drengene på 14 og 15 år forrige mandag fik forlænget deres varetægtsfængslinger i fire uger efter at have erkendt, oplyser politikommissær Jens Espensen, Lokalpolitiet i Århus Vest.
"De skal nu udredes psykologisk af læger og psykologer, så der bedre kan tages stilling til, hvad der skal gøres for at få dem på ret køl. Der skal findes en passende straf til dem i forhold til samfundet, men så sandelig også i forhold til, hvad der kan hjælpe dem på rette vej. Det duer ikke, at vi straffer dem på en måde, så de bliver mere kriminelle," siger politikommissæren.
De to drenge vil umiddelbart blive løsladt og overladt til de sociale myndigheder, når der er lavet en psykologisk udredning på dem.

Publiceret 02 November 2010 06:00