Kristina Holgersen blander pop og klassisk musik på sin nye plade

Kristina Holgersen blander pop og klassisk musik på sin nye plade "Tusinde Planer."

Kristina Holgersen i ammeland

Den århusianske sangerinde Kristina Holgersen er blevet voksen på sit tredje soloalbum "Tusinde Planer"

Den århusianske sanger og sangskriver Kristina Holgersen udgiver i dag sin tredje soloplade "Tusinde Planer."
Den 37-årige sangerinde tager på sin nye plade endelig afsked med ungdomsæraen og siger goddag til ammeland og de tusinde planer og forventninger, der er til den moderne familie.
"Det er grundlæggende cool at være blevet en voksen kvinde, og jeg føler faktisk ikke nogen særlig forpligtelse overfor vasketøj," siger Kristina Holgersen, som betegner sin nye plade som et kærligt skub til sine medsøstre.

Rytmisk møder klassisk

"Tusinde Planer" er præget af samspillet med den klassiske sologuitarist Thea Vesti Pedersen, som Kristina Holgersen mødte i sin mødregruppe.
Mødet fik dem til at interessere sig for hinandens musikalske univers, pop og klassisk.
"Jeg har de sidste to år været optaget af at integrere nye klassiske elementer i min musik og gøre dem tilgængelige. De klassiske musikere kan noget meget konkret i forbindelse med at understøtte tekst. Det er en tankegang, jeg har lært utrolig meget af, og som vi rytmiske musikere slet ikke har inde i vores synsfelt," siger Kristina Holgersen.
Sangerinden fra Århus har tidligere udgivet solopladerne "Söydis" fra 2004 og "Mellem Myldretider" fra 2007, og hun er musikpolitisk aktiv med bestyrelsesposter i blandt andet SPOT Festivalen, ROSA og Statens Kunstfond.

Publiceret 01 November 2010 09:00