Afdelingsleder på Højbjerg Bibliotek, Kirsten Iversen, er idémageren bag bogmessen for lokale forfattere og udgivere.

Afdelingsleder på Højbjerg Bibliotek, Kirsten Iversen, er idémageren bag bogmessen for lokale forfattere og udgivere.

Lokale forfatter-spirer blomstrer på biblioteket

Højbjerg Bibliotek er kommet på en ny idé - en bogmesse for de lokale forfattere og udgivere

Kirsten Iversen fra Højbjerg Bibliotek fik en idé en dag, hun var ude at løbe. Der skal da være en bogmesse på Højbjerg Bibliotek - en uformel en af slagsen og for alle udgivere og forfattere i 8270-området og omegn.
"Der er en hel underskov af forfattere og udgivere her i området, og der er faktisk også en del af vores lånere, der selv er begyndt at udgive. Derfor synes jeg, det er en oplagt mulighed at lave en bogmesse. Her kan forfattere, udgivere og læsere møde hinanden på tværs, og jeg håber, det bliver en god dag," fortæller afdelingsleder på biblioteket, Kirsten Iversen om bogmessen lørdag 27. november.

Sjovt at se personen

Inspirationen har hun fået fra den store bogmesse i København, og hun har en klar forhåbning om, at dagen bliver hyggelig, og at publikum kan snuse rundt blandt de forskellige forfattere og udgivere og tage en snak og eventuel debat, hvis man har lyst til det.
"Det er jo altid sjovt at møde en udgiver eller en forfatter, og det er sjældent, at man har lejlighed til at se ansigtet bag bogen."
Indtil videre har hun fået fat i omkring 10 forfattere fra Højbjerg-området, men hun ved, at der går mange flere rundt derude, og hun håber, at der kommer rigtig mange den dag.
"Vi vil forsøge at skabe et anderledes fokus på bøgerne den dag. Og det behøver bestemt ikke at være nye bøger eller bestsellere, der bliver repræsenteret på bogmessen. Det er meningen, at publikum skal gå og kigge sig omkring og stoppe op, hvis de bliver indfanget i noget interessant. I det hele taget ønsker jeg, at dagen bliver uformel, afslappet og skæg. Vi ser, hvad der sker den dag, og så tager vi det, som det kommer. Bogmessen er ment som en event, der skal udvikle sig selv" fortæller idémageren bag bogmesse-projektet.
På bibliotekets hjemmeside kan man inden messen se, hvilke forfattere, der kommer.

null

Publiceret 28 October 2010 07:30