Lotte Springborg er uddannet pædagog. Nu vil hun være heltids behandler.

Lotte Springborg er uddannet pædagog. Nu vil hun være heltids behandler.

Lotte vil være heltids behandler

Lotte Springborg, Hjortshøj, satser. Nu vil hun være heltids massør og sportsakupunktør

Af
Anette Bonde

Lotte Springborg har hidtil arbejdet deltids som massør og sportsakupunktør. Nu melder hun sig på banen som heltids behandler, både til private og til virksomheder, der vil forkæle sine medarbejdere og slå et slag for at holde dem raske.
Lotte Springborg har haft heltidsjob som pædagog siden 1985 og har de senere år været hjemmevejleder i bofællesskaberne i Auning. Sideløbende har hun udenfor arbejdstid taget imod klienter i sin klinik på Løvagervej i Hjortshøj.

Velvære og behandling

Nu satser hun hele butikken. Interessen fra klienterne er der. Hun har efterhånden nogle faste kunder, der nyder velvære-massage hos hende eller som vender tilbage, når de efter tidligere at være hjulpet af hende, får en ny skavank.
Og hendes egen interesse – ja, den er glødende. Efter i mange år at have flirtet med tanken om at gøre klinikken til sit hovederhverv, har hun nu besluttet at realisere drømmen. Og så kan det næsten ikke gå for hurtigt. Hvor hun tidligere delte et visitkort ud i ny og næ til venner og bekendte, har hun nu fået trykt flere stakke til uddeling, og ved siden af ligger bunkevis af brochurer, der beskriver hendes færdigheder. Hjemmesiden er trimmet, og mobilen er opladet – hun er klar!

Meget i værktøjskassen

Lotte Springborg opdagede tidligt, at hun kunne noget særligt med sine hænder og fik gode tilbagemeldinger, når hun havde masseret venner og bekendte.
I 1996 tog hun sin første uddannelse som behandler. Det var som fysiologisk massør. Siden er det gået slag i slag, og hun har nu en stribe diplomer hængende for forskellige uddannelser og kurser. Hun har således mange redskaber i værktøjskassen, når klienterne beder om behandling for diverse lidelser eller blot har brug for velvære og afslapning. Hun giver både kropsmassage, koppemassage og udvidet ansigts- og hovedbundsmassage, sportsakupunktur, zoneterapi, lymfedrænage med mere.

81-årig til linedance igen

"LSportsmassage" står der på skiltet ved indgangen. Det skal dog ikke afskrække dem, der ikke dyrker sport. Lotte Springborg behandler både sportsskader, men også alle andre skavanker.
Ét af det mere usædvanlige eksempler er den 81 årige kvinde, der opsøgte hende efter en diskusprolaps. Hun er nu begyndt at gå til linedance og gymnastik igen. Lotte Springborg kan også berette om et ægtepar, der med et par års mellemrum nærmest kom kravlende ind ad hendes dør. Da de forlod klinikken igen gik de oprejst. En kvinde, der kom med piskesmæld, kunne efter nogle få behandlinger igen gøre rent, strikke og i det hele taget begynde at finde tilbage til de vante rammer og gøremål. En kvinde med forstoppelse i flere uger fik maven i gang igen efter en gang lymfedrænage.

Kontakt til butikskæde

Som nævnt vil Lotte Springborg gerne tage imod klienter i sin klinik i Hjortshøj. Hun kommer også gerne ud og behandler i folks eget hjem. For eksempel vil hun gerne tage ud til homeparties til mindst tre timers massage i alt. Desuden satser hun på at blive tilknyttet virksomheder, der vil forkæle deres medarbejdere og højne trivsel og helbred i hverdagen.
Det ser ud til, at der er ved at være ?hul igennem? til en stor landsdækkende kædebutik. Én af hendes klienter anbefalede hende til butikskæden, og man har herfra kontaktet hende med opfølgende spørgsmål. Nu venter Lotte Springborg spændt på at få et forhåbentlig positivt svar.

Publiceret 18 October 2010 14:30