Laura Lind er ny pige i 1.a på Viby Gymnasium.

Laura Lind er ny pige i 1.a på Viby Gymnasium.

Ny pige i 1.a

Laura Lind er netop startet i 1.a på Viby Gymnasium

HHX er blevet skiftet ud med det almindelige gymnasium. Laura Pind var egentlig startet med at læse HH i Viby, men kunne ikke acceptere, at eleverne ikke deltog nok i undervisningen, og derfor har hun nu valgt at skifte til Viby Gymnasium, hvor hun er havnet i den klasse, som Lokalavisen følger.
"Moralen, om at gå i skole på handelsskolen, var slet ikke, hvad jeg havde ventet. Man vælger selv at gå på gymnasiet, men de andre havde bare ikke lyst til at lære på samme måde som mig. På en god dag var der syv-otte elever, der deltog aktivt i timerne. Det er ikke nok for mig, for jeg synes, det er fedt at gå i skole og lære noget," smiler den nye lyshårede pige i klassen.

Viby - det rigtige valg

Hun er slet ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, hun har taget.
"Bare det, at der sidder så mange her i samlingssalen er anderledes. Det gør man slet ikke på HHX - der er et helt andet miljø her. For eksempel har nogle af pigerne lige talt om den matematikaflevering, vi har for, og det er jeg næsten helt chokeret over på den gode måde. Det er vildt fedt, og de talte om den, fordi de kan lide det, og ikke fordi det er en plage," fortæller 17-årige Laura.
Også klassekammeterne skaber et helt andet miljø, end det hun kom fra på HHX.
"Folk har meget mere begge ben på jorden her. De har styr på, hvad de vil, og de er friske på tilværelsen. Jeg kan mærke, hvem de, for de har alle sammen en personlighed, og samtidig er klassen meget social. Vi kan sagtens tage indtil byen sammen, hvis vi har tidligt fri en dag. Pigerne har også været rigtig søde til at hjælpe mig med fagene og fortælle, hvad de har lært indtil videre," smiler Laura.
Og lige præcis fagene har været med til, at hun her i starten har haft lidt svært ved at følge med, da de øvrige 1.a'ere har været i gang i cirka to måneder. Det har også betydet, at hun ikke har været med til eksamen i naturvidenskab, da hun næsten ingen undervisning har haft i faget, så derfor må hun vente lidt med at sidde ved det grønne bord.

null

Publiceret 16 October 2010 07:30