Henrik Schriver og Gert Hougaard løber for at hjælpe hjertebørn i Danmark.

Henrik Schriver og Gert Hougaard løber for at hjælpe hjertebørn i Danmark.

En løbetur til København er da en lille smuttur

Kuul løber ikke kun langt, men også for at hjælpe hjertebørn i Danmark

I sidste uge skrev Lokalavisen om Henrik Schriver og Gert Hougaard og deres trang til at løbe langt. Det er dog ikke kun de 246 kilometer i Grækenland, de dyrker.
Via deres forening, Kuul, støtter de nemlig også hjertebørn i Danmark sammen med løbevennen Jan Tagesen. Og i år er ingen undtagelse, samtidig har de brugt de mange kilometer på de danske stier og skove til at forberede sig til ekstremløbet, Spartatholn i Grækenland.
Med deres løb har de med den berømte sætning, gjort en forskel. En forskel, der er med til at redde børns liv i Danmark. De tre ekstremløbere binder Rigshospitalet og Skejby Sygehus sammen og har været med til at få et samarbejde mellem de to hospitaler op at stå.
Tilbage i 2008 løb gutterne over Sjælland i løbet af natten, og stillede direkte til start ved Københavns Marathon, for derefter at løbe videre til Rigshospitalet. Og en "lille" tur til København er jo ingenting for nogen, der prøver kræfter med 246 kilometer.
"Vi binder hospitalerne sammen, og samtidig prøvede vi det med at have rimelig hårde tidsgrænser, så vi kunne træne til løbet i Grækenland," fortæller Henrik Schriver.

I har hjulpet mig

I 2008 kom en dreng hen til Henrik og Co., ved DHL-stafetten. Han prikkede dem på skulderen og sagde tak. De stod og småsludrede lidt med ham og fandt ud af, at han, Kevin havde fået en pacemaker i 2007.
"Han takkede os, fordi vi havde hjulpet hjertebørn, og han havde netop løbet fem kilometer. Vi har hjulpet ham til at løbe, fordi han er hjertebarn, og i dag løber han med os hvert år. Når det regner, og vi er ude at træne, så tænker vi på Kevin, og så bliver vi motiveret af det," smiler Henrik Schriver.
Både i 2007, 2008 og 2009 har de tre løbere afleveret 200.000 kroner til hjertebørn i Danmark og også i år håber de, at beløbet er stort.

Publiceret 16 October 2010 06:00