Ole Rich Henningsen fra Brabrand har selv oplevet to forsøg på indbrud.

Ole Rich Henningsen fra Brabrand har selv oplevet to forsøg på indbrud.

Nabohjælp sat i system

Ole Rich Henningsen fra Brabrand har efter to indbrudsforsøg lavet ny, gratis webtjeneste, der gør det nemmere at beskytte hjem og værdier

Af
Af Hanne Vammen

For seks år siden flyttede IT-konsulent Ole Rich Henningsen sammen med sin familie ind i et nybygget hus i Helenelyst i Brabrand.
"Vi var superglade for at bo her, men der var ekstremt mange indbrud herude. Da husene i kvarteret blev bygget, kunne folk dårligt få de hårde hvidevarer ind, før de blev fjernet af indbrudstyve. Og vi havde boet her omkring et år, da der første gang var forsøg på indbrud. Og for tre år siden, skete det igen", fortæller Ole Rich Henningsen.

Begge gange forsøgte tyvene at komme ind ad dørene til huset. Den ene gang ad terrassedøren og den anden ad hoveddøren. Men heldigvis uden held.

Oplevelserne gav imidlertid Ole Rich Henningsen idéen til en gratis webtjeneste, naboor.dk, der sætter nabohjælpen i system, så det bliver nemmere at beskytte hjem og værdier.

Netværk med naboer

Webtjenesten er støttet af Østjysk Innovation. På naboor.dk kan boligejerne oprette profiler og skabe netværk med deres naboer.

"Jeg fik idéen til at kombinere de sociale netværk, vi kender fra eksempelvis Facebook, med et lukket system, hvor man kan dele information om, hvem der er hjemme, og hvem der ikke er hjemme. Er eksempelvis Jensen i nummer 39 bortrejst, får naboen automatisk en reminder om det. Systemet beder automatisk naboerne tømme postkassen og parkere en bil hos bortrejste naboer, og systemet kvitterer med en sms, når opgaven er udført", fortæller Ole Rich Henningsen.
Naboor.dk gik online 2. september, og flere hundrede borgere landet over har allerede taget idéen til sig med flest brugere i Brabrand, Risskov og Mariager, fortæller Ole Rich Henningsen.

Han er snart klar med en Premium version, hvor brugerne kan betale sig til yderligere funktioner blandt andet integration med privatalarmer, overfaldsalarmer og GPS sporingsenheder.

Mere sikker

Én af brugerne af naboor.dk er 36-årige Daniel Laursen fra Helenelyst.
"Med systemet kan man være sikker på, at der er nogle, der kigger efter ens hjem, når man er på ferie, og jeg synes, det er med til at gøre mig mere sikker i dagligdagen", siger Daniel, der tidligere har oplevet indbrud.
Se mere på www.naboor.dk .

Publiceret 13 October 2010 13:00