May-Lis Korter, også kaldet Majse, har indtil videre haft succes med den nyåbnede Cafe Lyseng

May-Lis Korter, også kaldet Majse, har indtil videre haft succes med den nyåbnede Cafe Lyseng

Ud med frituren ind med ananas

Cafe Lyseng i det nyåbnede Lyseng Idrætscenter er i fuld gang med sund kost og frisk frugt

Frisk frugt og sandwich. I det nyåbnede Cafe Lyseng i Lyseng Idrætscenter lugter der ikke af friture og stegte pølser som i så mange andre hal-cafeterier. Her er det derimod frisk frugt, salatbar og dagens ret, der møder ens sanser.
May-Lis Korter, også kaldet Majse, er forpagter af cafeen og har helt fra starten valgt den sunde linje, så det ikke kun er i selve idrætscenteret at folk er sunde, men også efter endt træning, når valget står på mad.
"Det første, jeg sagde, var, at frituregryden skulle ud, og jeg gerne ville have en isterningemaskine i stedet for. Det har jeg så fået. Jeg har sørget for, at slikket ikke lige er i hovedet på folk, når de står ved disken, og som regel har de købt noget inden, de opdager slikket. Hvis nogle kommer og spørger til slik, svarer jeg, om det ikke var noget med en pastasalat eller frugt i stedet for, så får de en smagsprøve, og tit ender det med, at slikket ikke bliver købt. Det handler om, at folk skal fanges af det sunde, så vi kan få de dårlige vaner væk," siger Majse.

Frugt-hitter

Lige præcis frugt er et kæmpe hit hos kunderne. I små plastikbægre står det afskårede frugt og ser indbydende ud i glasmontren. Hver eneste uge er der udsolgt, og dermed har Majse og personalet langet 36 kilo over disken.
For uden den friske frugt har hun i det hele taget gjort, hvad hun kan for at gøre caféen til et attraktivt sted for folk, der kommer forbi.
"Jeg har lavet en billig dagens ret, så alle kan være med, og der er altid grøntsager eller salatbar til. Det skal være sundt her. Der er også pensionister, der henter deres mad hos os," fortæller Majse.
Om aftenen er der fyldt med mad-glade gæster, men hun har et håb om, at der også om formiddagen vil være mere gang i den, og der er rig mulighed for at tage sig en slapper fra dagens stress ved at slænge sig i en af de mange sækkestole, der står klar i caféen.

Publiceret 01 October 2010 14:00