Jesper Rasmussen og sønnen Alex i det nye køkken.

Jesper Rasmussen og sønnen Alex i det nye køkken.

Familie er flyttet ind i fremtidens almene bolig

AL2 Bolig er i gang med at omdanne en 40 år gammel boligblok i Tilst til moderne boliger

Af
Af Hanne Vammen

"Det er blevet en bedre bolig. Det er dejligt med nye skabe og lyse gulve. Det virker ikke længere som Langkærparken".
Ordene kommer fra 30-årige Jesper Rasmussen, der sammen med 35-årige Helle Rasmussen og børnene, Rasmus, 12 år, og Alex på 15 måneder, er flyttet ind i én af de 22 boliger i Langkærparken 24 i Tilst, som AL2 Bolig er i gang med at bygge om.
De har, mens ombygningen har stået på, været genhuset og er først lige ved at komme på plads i lejligheden, som de rykkede tilbage til forrige uge.
Familien har selv kunnet sætte præg på indretningen. Køkkenet er blevet åbnet op mod resten af boligen, og der er kommet vindue i gavlen, så der er mere lys i stuen. De har kunnet vælge køkkenlåger og fliser i køkken og bad. Og alt i alt er de godt tilfredse med forandringen.

Gør erfaringer

Langkærparken er bygget for 40 år siden, og de 35 boligblokke, der tæller i alt 860 lejemål, er ved at være slidte.
Med ombygningen af nummer 24 ønsker AL2 Bolig at få nogle erfaringer, som kan bruges på de øvrige blokke, som boligselskabet er ved at lave en plan for renoveringen af.
"Det betyder ikke nødvendigvis, at de andre blokke skal gennemgå den samme forvandling som nummer 24. Men facaderne skal skiftes i løbet af nogle få år, og her kan vi bruge de erfaringer, vi har høstet med den boligblok, vi er i gang med. Det gælder også, når det handler om ventilation", fortæller Bo Reiff-Larsen, lokalinspektør i Langkærparken, og Peter Westergaard, teknisk chef i AL2 Bolig.

Lokalinspektør Bo Reiff-Larsen viser én af de nye boliger frem. I denne bolig er køkkenet blevet flyttet, så det er i åben forbindelse med stuen.

Lokalinspektør Bo Reiff-Larsen viser én af de nye boliger frem. I denne bolig er køkkenet blevet flyttet, så det er i åben forbindelse med stuen.

Lavt energiforbrug

Til pilotprojektet i nummer 24 har AL2 Bolig fået støtte fra Landsbyggefonden.
Udover en renovering af lejlighederne, hvor beboerne har kunnet vælge mellem seks forskellige indretninger, er der blevet etableret solfangere, solceller, isolering og ventilation i boligblokken, som vil sende energiforbruget helt ned i lavenergiklasse nul.
Det svarer til en energibesparelse på op mod 90 procent.

Publiceret 01 October 2010 15:30