Lækre steaks i fineste kvalitet - MASH er klar til at servere godt kød til århusianerne.

Lækre steaks i fineste kvalitet - MASH er klar til at servere godt kød til århusianerne.

Store bøffer med store ambitioner

Menukortet bugner af steaks i fineste kvalitet hos den københavnske restaurant-succes, MASH, som fra på lørdag indtager Århus

Af
Af Jeppe Revsbech

Det kunne lyde som en hyldest til én af 70'ernes mest populære komedieserier, men det er nu ikke tanken bag den bøfelskende restaurant, som på lørdag slår dørene op i hjertet af Århus.

"Modern American Steak House", står MASH for - og ja, der bliver vitterligt tale om et spisested, hvor kødet er det absolutte omdrejningspunkt på menukortet.

"Danskerne er i mange år blevet snydt for det bedste amerikanske og danske kød, og det har ikke været muligt at sætte tænderne i den absolut bedste kvalitet. Det vil vi gerne lave om på", fortæller Rasmus Oubæk, køkkenchef på den københavnske udgave af MASH i Bredgade, hvorfra ambitionerne om en højtprofileret kæde af bøfhuse begyndte i foråret 2009.

Tidligere i år blev det nordsjællandske liebhaverkvarter, Charlottenlund, så beriget med en filial af MASH - og nu er det altså århusianernes tur til at mæske sig i bøffer som eksempelvis en amerikansk Porterhouse-steak af majsfodret kvæg fra Greater Omaha i Nebraska eller en filet af verdens mest eksklusive kød fra den japanske kvægrace, Wagyu.

Professionelt produkt

Til at holde et skarpt øje med kvaliteten af alle herlighederne i Århus har ejerne bag MASH fået fat i lidt af en skikkelse i det lokale restaurationsmiljø -nærmere bestemt gourmetkokken Martin Lemvig:

"Det produkt, MASH kan tilbyde, er så godt og så professionelt sat op, at jeg ikke kunne sige nej, da ejerne spurgte mig, om jeg ville være med", forklarer den erfarne kok, som senest har stået i spidsen for det roste Brasserie Ferdinand ved åen.

Nu bliver det imidlertid solide steaks og ikke det fine franske cuisine, Martin Lemvig skal excellere i som leder og medejer af MASH i Smilets By. Hvordan hænger det sammen?

"Selv om jeg nyder at tage ud til for eksempel Restaurant Frederikshøj og spise en lækker menu, så er det ikke mad, som jeg har lyst til at spise hver uge. Men en god bøf kan jeg næsten altid spise, og sådan tror jeg egentlig også, mange århusianere har det. Det er et let forståeligt produkt", forklarer Martin Lemvig - og tilføjer:

"Og så har jeg aldrig set så gode bøffer, som dem, man kan få hos MASH".

Publiceret 23 September 2010 07:30