Mistanke om blotter i Lystrup

En pige i Lystrup cyklede tirsdag eftermiddag forbi en mand, der stod uden bukser

Af
Af Anette Bonde anette.bonde@lokalavisen.dk

Tirsdag 21. september ved 14.30-tiden mødte en pige fra Lystrup en mand, som muligvis er blotter.
Pigen, der går på Lystrup Skoles mellemtrin (4. - 6. årgang) kom cyklende på stien mellem Lystrup og Elsted skoler. Her stod manden på stien med bukserne nede. Manden rakte ud efter cyklen, men pigen kørte udenom og væk.
Episoden er blevet meldt til politiet.

Oplysninger på intranet

Skoleinspektør Steen Helles fortæller på skolens intranet om hændelsen. Han har af politiet fået at vide, at man på det foreliggende grundlag vil holde skærpet opsyn på det signalement, de har fået. Desuden at man vil intensivere patruljeringen, hvis der kommer nye henvendelser.
Steen Helles passer på med at udtale sig til Lokalavisen. Han er meget bevidst om, at det gælder om hverken at ophidse gemytterne unødigt, og samtidig skal episoden heller ikke ties ihjel. På Lokalavisens spørgsmål om episoden henviser han således til de oplysninger, han har givet på intranettet. Mere ved han i øvrigt heller ikke, fortæller han.
Skolens ledelse valgte onsdag formiddag, at man ikke ville melde noget ud om episoden generelt til eleverne - for ikke unødigt at skabe utryghed. Hvis der så kommer nye henvendelser om manden, vil man fra skolens side tale med børnene om, hvordan de kan forholde sig.
I dagene efter hændelsen vil der være voksenopsyn på stien i det tidsrum, hvor børnene går over til SFO'en på Elstedgård.
Steen Helles beder på intranettet om, at man vil sige det til ham, hvis nogle hører om en mistænkelig mand, der færdes i lokalområdet.

Søges i politiets register

Vagtchef Jesper Drejer, Østjyllands Politi, har ikke direkte kendskab til den aktuelle sag fra Lystrup. Han fortæller i generelle vendinger, at der vil blive søgt i politiets register over seksuelt afvigende typer. Og så appellerer han ligesom Steen Helles til, at lokalbefolkningen giver et praj, hvis man ser noget mistænkeligt.

Publiceret 23 September 2010 13:30