Begyndelsen på en god tid

Af
Af Therese Ibsen

Alle havde set meget frem til den første skolefest på gymnasiet, og der havde været meget snak om, hvordan det ville blive. I små grupper i klassen havde folk aftalt at drikke og hygge sammen inden festen, så vi alle kom glade, samlet og med højt humør. Jacob, Signe og jeg var hjemme hos mig i Mårslet inden festen, hvor vi hyggede os en masse, hørte musik og gjorde os klar til festen. Det var super hyggeligt.
Alle kom velklædte og glade til festen, hvor vi først skulle spise pizza sammen med klassen i vores klasselokale. Der var super god stemning, og alle var klar på, at det skulle blive en sjov aften. Da jeg havde fødselsdag, fik jeg også en fødselsdagssang, det var super sjovt. Da alle hurtigt havde fundet gode venner i klassen, var der ingen, der sad alene, og det viser, at vores sociale liv i klassen hurtigt er blevet godt og stærkt.
Da alle havde fået både mad og drikke indenbords, var festen ellers godt i gang. Pigerne og jeg fik danset og grint en masse! I løbet af aftenen var alle hurtigt enige om, at vi helt klart skulle holde en masse klassefester. Klassen har et utroligt sammenhold, og alle er enormt søde. Efter mange timers dansen og hyggen på skolen besluttede et par stykker fra klassen sig for at tage videre ind til byen, og se hvad der skete inde i festugen. Så natten var lang, og det blev sent før folk kom hjem.
Mandag i skolen, var der meget snak om festen, og de oplevelser den havde givet dem. Alle så frem til den næste skolefest, som har temaet ”maske-fest”. Og måske bliver den endnu vildere, nu hvor klassen kender hinanden endnu bedre!
I klassen er vi gode til at lave hyggelige ting sammen i fritiden. Fx tog Signe, Jacob, Sebastian og jeg ud og bowle på Sebastians fødselsdag. Vi havde en sjov dag med snak, bowling, cola og chips. Vi lærer hinanden bedre og bedre at kende, ved at gøre sådan nogle ting. Og jeg ved, at der kommer mange flere af de gode stunder.
Men. Skolen er dog ikke kun fest og ballade. Personligt kan jeg tydeligt mærke en markant forskel fra hverdagen sidste år og til den i dag. Der er mange lektier og afleveringer, og det kan godt give en mere stresset hverdag, hvis ikke man prioriterer sin tid ordenligt. Jeg laver lektier 1-2 timer hver dag for at nå det hele. Når jeg kommer hjem fra skolen efter en lang dag, laver jeg mine lektier, og når jeg er færdig med det, føler jeg, at klokken er 3 om natten, og går typisk derefter i seng. Jeg er meget træt tidligt på aftenen, på grund af alt det man skal huske på. Jeg har været rigtig glad for at stå op hver morgen og gå i skole, og det er dejligt med søde mennesker i klassen, men jeg kan også mærke, at det blive tre hårde år fagligt. Det er vigtigt at følge koncentreret med i alle timerne for ikke at komme bagud. Det betyder meget for mig, at jeg får lavet mine ting til tiden med et tilfredsstillende resultat, og derfor arbejder jeg hårdt på at nå det hele. Men så er det godt, at vi i klassen er gode til at holde humøret oppe og give hinanden en god dag hver dag.
Der er mange ting man skal huske på hver eneste dag, og det kan være svært at få tid til andet, hvilket er lidt ærgerligt, for det er vigtigt at huske på sine venskaber og familie.
Signe og jeg ses ofte efter skole og i weekenderne, og udover vores hyggelige og sjove byture vi har haft sammen, er vi også gode til at sidde på værelset med en kop the og lave vores lektier. Det er også en god måde at holde styr på det hele på. Allerede nu er der skabt gode venskaber og værdifulde minder.
Jeg er spændt på de tre år, der venter mig, og jeg ser meget frem til det.


Publiceret 23 September 2010 17:00