Asger Storm Larsen har været med i 39 af de 40 år af Viby Centrets levetid.

Asger Storm Larsen har været med i 39 af de 40 år af Viby Centrets levetid.

39 år med kameraer og kunder

Asger Storm Larsen fra Foto-Matic har været med næsten helt fra begyndelsen i Viby Centret

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

I 40 år har Viby været en del af bylivet i Viby, og ejeren af Foto-Matic, Asger Storm Larsen, er én af dem, der har været med i længst tid. 39 år er det blevet til med kameraer og kunder.
Han kan derfor næsten fejre jubilæum samme tid som selve centeret, der har 40 års fødselsdag i oktober.
Gennem sine år bag disken har Asger oplevet mange små pudsigheder, blandt andet kommer den samme mand hver dag ind i butikken og ønsker god dag.
"Han er omkring 80 år, og hver eneste dag mellem halv ti og ti kommer han ind og hilser på. Hvis jeg har ferie, får jeg en sms fra ham, hvor han spørger, om det går godt. Det er rigtig hyggeligt. Han er kommet her i al den tid, jeg har stået i butikken", fortæller 61-årige Asger, der også er formand for center-foreningen.

Store forandringer

Foruden den ældre herrer kan han også huske nogle af kunderne, der har været der som små og i dag kommer med deres egne poder i butikken.
"Det er hyggeligt. Og når jeg møder folk hilser de, og så skal jeg lige høre det sidste nye. Jeg har en lille håndfuld kunder, der er kommet her i al den tid, jeg har stået i butikken," smiler Asger.
Smilet kommer også frem, da han finder gamle foto-album frem. Han har gemt billeder og næsten samtlige annoncer, forretningen har været med i gennem årene. En masse scrapbøger er fyldt med billeder fra dengang centret havde udkig til himlen og andre oplevelser gennem tiden fra Viby Centret.
"Den allerstørste forandring der er sket er helt klart, da centret blev overdækket i 1990. Det blæste altid voldsomt i gaden, fordi det høje Mercur ligger lige ved siden af. Det er noget af det bedste, der er sket i centrets historie. Jeg tror, det var dødt i dag, hvis ikke det var blevet overdækket," siger han.

Sådan så centret ud, før det blev overbygget for 20 år siden.

Sådan så centret ud, før det blev overbygget for 20 år siden.

En særlig ånd

I centret hersker der en særlig ånd af fællesskab. Forretningerne holder sammen og har gjort det altid, og samtidig er kunderne enormt trofaste. Viby-borgerne handler der og altid har gjort det, og det er noget, som Asger sagtens kan mærke.
"Vi har omkring 200.000 besøgende hver måned, og mange af dem er faste kunder, der er vant til Viby Centret," siger Asger, der selv om alderen tillader ham at stoppe med at arbejde ikke har i sinde at lægge kameraet på hylden lige foreløbig.

Publiceret 23 September 2010 06:00