Mindesmærke i bronze over faldne soldater

"Big Scream" er en kommentar til krig og et mindesmærke over faldne soldater i Irak og Afghanistan

Af
Af Anette Bonde anette.bonde@lokalavisen.dk

Bronzestøber Karl Huber, Lystrup, har lavet et værk med titlen Big Scream. Det er et mindesmærke for de soldater, der er blevet dræbt i Irak og Afghanistan.

Sorg og rædsel

Karl Huber er nok en munter mand, der udøver sin kunst med et glimt i øjet. Men eftertænksomheden skinner også igennem. For eksempel har han netop lagt sidste hånd på værket "Big Scream", der er dedikeret til de faldne soldater i Irak og Afghanistan.
"Det skal være et varigt mindesmærke for de danske soldater, som døde/brev dræbt under udøvelse af deres gerning i Irak og Afghanistan."
Karl Huber har haft den norske maler Edvard Munchs "Skriget" i tankerne, da han udtænkte Big Scream.
"Edvard Munchs fantastiske maleri "Skriget" har været en kraftig inspiration til mit værk, hvori jeg i bronzen har forsøgt at udtrykke den totale og uendelige sorg over den døde/dræbte soldat, samt rædslen for, hvad der måtte ske med de andre danske soldater i Irak og Afghanistan."

På vandreudstilling

Karl Hubers tanke med Big Scream er, at værket skal være på evig vandreudstilling Danmark rundt på rådhusene eller i andre officielle bygninger. Værket er beregnet til indendørs opstilling.
Det samlede værk består af én stor skulptur og 12 mindre skulpturer. Alle er monteret på en granitsokkel Den største af skulpturerne har en totalhøjde på 168 cm, og de mindre har en gennemsnitshøjde på 45 cm. Den største af skulpturerne anbringes i midten med de 12 mindre skulpturer i en ring rundt om den store.

null

Publiceret 20 September 2010 17:00