Sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen og Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Århus.

Sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen og Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Århus.

Gratis foredrag og kurser til folkepensionister

Folkeuniversitetet og Sundhed og Omsorg i Århus Kommune tilbyder 100 gratis kurser til århusianske folkepensionister

Af
Af Jeppe Rafn

Kierkegaard, Det Gamle Ægypten, Det moderne Berlin, Dansk design, Krimier, Arkæologi og Rumfartens historie.
Det er blot nogle af de godt 100 titler på foredrag og kurser, som Folkeuniversitetet i Århus og Århus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg tilbyder ganske gratis til de af byens folkepensionister, der ikke tidligere har gået på Folkeuniversitetet.
Tilbuddet præsenteres i denne uge i et særligt katalog, der sendes ud sammen med Århus Kommunes magasin Vital, som blandt andet når alle folkepensionister i kommunen.
"På Folkeuniversitetet går vi i dybden med menneskets psykologi, kulturens mangfoldighed, historiens vingesus og fremtidens udfordringer," siger rektor Sten Tiedemann.
"Undervisningen på Folkeuniversitetet henvender sig til alle uanset alder. Jeg er glad for, at vi sammen med Sundhed og Omsorg kan tilbyde folkepensionister mulighed for perspektiv i hverdagen, indsigt i livets små og store sammenhænge og inspiration til at stille kritiske spørgsmål og søge nye svar."
Sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen er også glad for aftalen:
"Sundhed og forebyggelse handler ikke kun om motion og gulerødder. Det er mindst lige så vigtigt at holde sig i form mentalt. Man kan godt sammenligne hjernen med en muskel, der hele tiden skal plejes for at udvikle sig optimalt. Ved at deltage i et kursus på Folkeuniversitetet kan man både få ladet de mentale batterier op, møde andre spændende mennesker og skabe nye netværk. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte sig af det gode tilbud."
De mere end 100 kurser, der er gratis for folkepensionister præsenteres i et katalog, der sendes med magasinet Vital til alle husstande, hvor der bor én eller flere folkepensionister.
Kataloget kan også ses på Århus Kommunes hjemmeside www.aarhuskommune.dk
Betingelsen for at deltage i et af de gratis kurser er, at man er folkepensionist, bor i Århus Kommune og ikke tidligere har deltaget i Folkeuniversitetets kurser.

Publiceret 15 September 2010 07:30