Sascha Gutt, i gul redningsvest, glæder sig over, at han har fået skabt et socialt netværk i Århus.

Sascha Gutt, i gul redningsvest, glæder sig over, at han har fået skabt et socialt netværk i Århus.

Sport hjælper internationale medarbejdere

Tyskeren Sascha Gutt, der bor i Højbjerg har opbygget socialt netværk gennem kajak

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

26 procent af alle internationale medarbejdere i Århus-virksomheder vender tilbage til hjemlandet, fordi de ikke har noget socialt netværk. Det er resultatet af en undersøgelse, som International Community har lavet.
Derfor har virksomheden taget affære og forsøger at hjælpe internationale medarbejdere til at få et socialt netværk i byen, og her er sportens verden især populær.
Én af dem, der har fået glæde af at få opbygget en tilknytning til danskerne, er tyskeren Sascha Gutt. Den 38-årige ingeniør bor i Højbjerg og har gennem de seneste toogethalvt år arbejdet for Vestas Århus.
"Jeg opdagede ret hurtigt, at danskerne smutter direkte hjem efter arbejde, og derfor gav jeg mig til at lede efter en kajakklub, hvor jeg kunne dele min interesse for sporten med andre. Alle klubber havde dog lange ventelister, så jeg havde faktisk givet op, da jeg kom i kontakt med Århus Kano & Kajak Klub via International Community," fortæller han og fortsætter:
"Herefter gik det rigtig hurtigt med at komme i gang med at ro. Jeg mødes med andre om min interesse og får samtidig talt en masse dansk, så klubben har stor værdi for mig. Det er svært at etablere et netværk i Danmark, og jeg kan stærkt anbefale at engagere sig i en forening for at skabe kontakt til århusianerne ad den vej."

Publiceret 14 September 2010 17:00