Den første tid på Viby Gymnasium

Af
Af Alexander Lausen

Jeg er den første, der skal skrive blog fra klassen, så det vil jo være oplagt for mig at skrive om min start på gymnasiet og om min nye klasse.
Jeg valgte oprindeligt Viby Gymnasium og HF som min 2. prioritet, og Marselisborg som min 1. Mest af alt fordi alle mine venner skulle ind på Marselisborg, og fordi det lå lige op af min gamle skole, så jeg kendte miljøet i forvejen.
Jeg måtte i stedet affinde mig med at komme på Viby, og blive elev blandt en klasse, hvor jeg ikke kendte en eneste. I starten syntes jeg ikke det lød særlig fedt, og jeg prøvede også alt, hvad der stod i min magt, for at Marselisborg ville tage mig ind alligevel. Da de ikke kunne finde plads til mig på Marselisborg i to omgange, stod det fast, at jeg skulle tilbringe mine næste tre år i Viby.
Efter første dag på skolen kom jeg optimistisk hjem. Jeg syntes, jeg var blevet mødt af flinke og imødekommende lærere og elever. Jeg begyndte først rigtigt at snakke med de andre elever i klassen på dag to, hvor vi stille og roligt begyndte at blive venner hver især. Dag ét havde været helt stille, ingen havde sagt noget, når læreren havde spurgt, og ingen havde rigtigt snakket sammen, så det var dejligt, at nerverne begyndte at løsne sig, og at man kunne begynde at komme ind på livet af folk.
Vi blev taget imod på en god måde, og det har også smittet af på os, som alle giver lærerne den respekt, de forlanger.
Nu hvor vi har gået i klasse i en månedstid sammen, er stemningen meget bedre end i starten. Alle virker som om de er tilfredse med klassen og lærerne, og ingen virker som om, de føler sig udenfor. Jeg har ikke kunnet se en, der ikke har haft nogle at snakke med i hvert fald. Jeg føler, jeg kan snakke med stort set alle i klassen, uden at jeg føler det pinligt.
Man hører tit folk snakke om, at det spring der er fra folkeskolen til gymnasiet lektie- og niveaumæssigt er stort. Jeg synes ikke, at det har været så voldsomt igen. Jeg kommer fra Forældreskolen, hvor jeg er vant til at få lektier for til hver dag, så jeg synes faktisk ikke, at det har været så vildt. Men der er mere at lave, og vi er længere tid i skole, så et spring har der i hvert fald været.
For ikke så længe siden havde klassen deres første SOLD-fest, som jeg desværre ikke kunne deltage i. Så hvis I vil høre mere om den fest, må I vente til næste blog, som jeg er sikker på vil gå mere i dybden med festen.

null

Publiceret 14 September 2010 14:00