Annelise Dagø kan glæde sig over, at hun har vundet sagen med sin forsvundne møbler.

Annelise Dagø kan glæde sig over, at hun har vundet sagen med sin forsvundne møbler.

Annelise Dagø vinder møbelsag

Efter treogethalvt års tovtrækkeri har Annelise Dagø nu fået medhold i retten

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Det har holdt hårdt for familien Dagø i Solbjerg. Treogethalvt år har Annelise Dagø og hendes mand, Claus brugt på at kæmpe for at få erstattet de møbler, der forsvandt og blev beskadiget under rensning fra skimmelsvamp.
Deres møbler blev opmagasineret hos Adam Transport, og det var Dansk Industri & Skadeservice, der skulle foretage rensningen af de skimmelbefængte møbler. Annelise blev aldrig orienteret af sit forsikringsselskab, Købstædernes Forsikring, at de sendte hendes møbler til rensning. Da møblerne kom retur til hende, manglede der nogen, og andre var blevet ødelagte. I mellemtiden er Dansk Industri & Skadeservice gået konkurs, og derfor kunne Annelise og hendes advokat, Poul Resen Steenstrup ikke rejse tiltale mod dem. Eftersom det var Købstædernes Forsikring, der havde bestilt dem, har de derfor rejst tiltale mod dem, og det er der nu kommet et positivt resultat ud af for Annelise Dagøs vedkommende.

Glad for kendelsen

"Det er Købstædernes, der har bestemt, hvem der skulle rense Annelises møbler, og derfor bærer de ansvaret. Det betyder, at det også er Købstædernes, der har erstatningsansvaret," forklarer Annelises advokat.
20. august fik Annelise så rettens ord for, at hun skal have erstatning af forsikringen, hvilket har givet smil på læben hos hende og Poul Resen Steenstrup.
"Det viser jo bare, at jeg har haft ret hele vejen igennem. Jeg er skide glad for, at jeg har vundet den del af sagen, og det viser bare, hvor vigtigt det er at have styr på sin dokumentation. Jeg synes dog, at det er grotesk, at det har taget så lang tid at få medhold i noget, der er så indlysende," fortæller Annelise Dagø, der har rejst et erstatningskrav på 125.000 kroner til Købstædernes Forsikring.
Det er dog endnu ikke afgjort, om Købstædernes vil give hende hele beløbet eller ej.

Publiceret 12 September 2010 07:30