Århus Festuge stillede tidligere i dag en rampe op ved

Århus Festuge stillede tidligere i dag en rampe op ved "Store Skov", men eller er det en besværlig omgang at være festugedeltager som kørestolsbruger.

Festugen er ikke for folk i kørestol

Kørestolsbruger ærgrer sig over, at Århus Festugen ikke har taget højde for deltagere på to hjul

Af
Af Jeppe Revsbech

"Man får ikke en bedre nabo, end man selv er", konstaterede dronning Margrethe i sin tale ved dette års festugeåbning. Spørgsmålet er imidlertid, hvor gode naboer Århus Festuge så i grunden er.

Hele ugen igennem har byens kørestolsbrugere i hvert fald måttet sende misundelige blikke efter én af festugens hovedattraktioner, den hyggelige Store Skov midt på Store Torv, hvor en forhøjning rundt omkring den interimistiske nåleskov har gjort det umuligt at komme ind på to hjul.

Det kan 41-årige Brittmarie Hermansen blandt andet skrive under på.

"Jeg synes, det er ærgeligt, at man ikke kan komme ind i skoven, for jeg elsker at være en del af livet i byen under festugen", siger Brittmarie Hermansen, som siden teenagealderen har lidt af ledgigt, der gør hende afhængig af en kørestol.Langt til toiletter

Fra tidligere udgaver har Brittmarie Hermansen efterhånden vænnet sig til det besvær, det er for en kørestolsbruger at tage del i festugefestivitasen - men udfordringen er ikke blevet mindre med årene:

"Der er langt til toiletterne, og der er mange brosten og kanter, som gør det besværligt at komme frem. Så man skal være forberedt på lidt af hvert, når man begiver ned til festugen", fortæller hun.

I løbet af onsdagen havde festugearrangørerne imidlertid afhjulpet lidt af besværlighederne og opstillet to ramper ved netop Store Skov, så Brittmarie Hermansen og andre kørestolsbrugere kunne fornøje sig med den populære festugeattraktion. Og det blev omgående påskønnet.

"Jeg synes, det er dejligt, at Århus Festuge er bevidste om problemet og har gjort noget ved det. Det er en start", understreger Brittmarie Hermansen.

Publiceret 01 September 2010 19:00