Og så må der smages på retterne! 30 børnehavebørn fik onsdag lov at prøve kræfter med at kokkerere gourmetmad: gulerodssuppe med søkogte rejer og muffins med rødbede og chokolade.

Og så må der smages på retterne! 30 børnehavebørn fik onsdag lov at prøve kræfter med at kokkerere gourmetmad: gulerodssuppe med søkogte rejer og muffins med rødbede og chokolade.

Det rene barnegourmetmad

30 børnehavebørn kokkerede festugemad af højeste kvalitet sammen med én af byens fine restauranter

Af
Af Jeppe Revsbech

Madpakkens smattede leverpostejmadder og ildelugtende ostehaps var for en stund lagt på hylden, da 30 børnehavebørn onsdag formiddag fik lov at fremtrylle vaskeægte gourmetmad i Byparken.

Med kyndig assistance fra køkkenchefen på restaurant Ferdinand ved åen, Casper Poulsen, skrællede, hakkede, kogte og bagte de ivrige barnefingre lækre retter som gulerodssuppe med søkogte rejer og muffins med rødbede og chokolade. Alt sammen som led i Århus Festuges madfestival, "Forsmag i børnehøjde".

"Vi håber på, at vi kan være med til på en sjov måde at anskueliggøre over for flere børn, at mad, man selv laver, kan være fantastisk", forklarer festugechef, Jens Folmer Jepsen, om baggrunden for initiativet.
Og idéen faldt tilsyneladende i ungernes smag - om end på en lidt mere jordnært facon:
"Jeg synes, det har været sjovt at skrælle gulerødder", fortalte Oliver fra Børnehaven Engen i Hinnerup således, mens vennerne omkring bordet slog mave oven på de hjemmelavede gourmetretter.
Og kunne de så lidt maden, poderne?
"Mmmm... mmjoo", lød det lidt kryptske svar.

Mere kvalitet, tak

Køkkenchefen fra restaurant Feridnand var imidlertid ikke i tvivl om resultatet:
"Jeg synes, børnene har gjort det rigtigt godt, og det er samtidig en god måde at lære dem på, at maden og råvarene gerne må have kvalitet", påpegede Casper Poulsen.
I morgen går det løs i børnekøkkenet igen, når Malling & Schmidt får æren af at lære det næste kuld børnehaveunger at lave gourmetmad.

null

Publiceret 01 September 2010 15:00