Jesper van der Scahft vil have forholdene for handicappede under Århus Festige forbedret.

Jesper van der Scahft vil have forholdene for handicappede under Århus Festige forbedret.

Der bør tages mere højde for handicappede

Står det til lokal igangsætter, skal bestyrelsen i Århus Festuge udstyres med en repræsentant fra kommunens handicapråd

Af
Af Jeppe Revsbech

Bestyrelsen i Århus Festuge bør beriges med en repræsentant fra kommunens handicapråd, så der kommer mere fokus på de beværlige forhold, kørestolsbrugere må affinde sig med, når de deltager i Århus Festuge.
Det mener Jesper van der Schaft, som har taget initiativ til facebook-gruppen "Forbedre forhold for mennesker med handicap", der indtil videre har knap 16.000 medlemmer.
"Der bør gøres mere for, at handicappede kan deltage i Århus Festuge på lige fod med andre mennesker. Mange af attraktionerne er stort set umulige at prøve for kørestolsbrugere, fordi der ikke er taget højde for dem. Det gælder for eksempel skoven på Store Torv", påpeger Jesper van der Schaft.

Han er glad for, at festugearrangørerne tidligere i dag satte ramper op, så netop kørestolsbrugere kan opleve skoven på Store Torv - men han understreger samtidig:

"Der er mange andre områder, hvor det stadig kan blive bedre. For eksempel er toiletforholdene dårlige over det meste af byen, og det er svært at komme rundt til de forskellige arrangementer".

Handicappede som festugetema

Jesper van der Schaft vil derfor foreslå byrådet at lade en repræsentant fra Århus Kommunes handicapråd sidde med i festugebestyrelsen, så blandt andet kørestolsbrugeres vilkår kommer med allerede ved planlægningsbordet.

På sigt håber han også, at det kan danne grobund for et festugetema om handicappedes ve og vel.

"Det ville være en rigtig god måde at sætte fokus på, hvordan det er at være handicappet - både de gode og dårlige sider", siger Jesper van der Schaft.

Publiceret 01 September 2010 18:00