Birgitte og Peter Kjer Christensen har netop udviklet et helt nyt sutte-koncept.

Birgitte og Peter Kjer Christensen har netop udviklet et helt nyt sutte-koncept.

Stopsy siger slut med sut

Mange forældre kender til de problemer der følger med, når ens barn bruger sut

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Med et helt nyt koncept kan dit barn nu komme af med sutten. Ægteparret, Birgitte og Peter Kjer Christensen fra Mårslet, har i fællesskab udviklet hunden Stopsy, der skal gøre det sjovt at smide sutten.
Konceptet har været undervejs i to år og med hjælp fra børnebogsforfatteren, Peter Alsted, og en tegner fik ægteparret ideen til virkelighed.
"Vores datter, Ella på tre år, var rigtig glad for sine sutter, og vi kunne ikke finde på noget sjovt udover julemanden, da hun skulle vænnes af med den. Der manglede ligesom et koncept, og derfor fik vi den her idé," siger Birgitte Kjer.
Det er meningen, at forældrene skal bestille stop-sut-pakken på www.stopsy.dk. De får en pakke med en bamse, en bog, en T-shirt, en rygsæk og en lille suttepose. Forældrene skal læse bogen højt for deres barn i det antal dage, man nu lige synes, og så er det meningen, at sutterne skal i den lille pose, og den kan man så gøre med, hvad man vil. For eksempel hænge den på et suttetræ eller give den til et familiemedlem. Som belønning får barnet så bamsen Stopsy, T-shirten og rygsækken.
"Vi har forsøgt at gøre historien levende med bamsen, og så kan børnene bedre identificere sig med den. Samtidig kan de bruge den som en tryghed, når de skal sove om aftenen," fortæller Birgitte.

Bestemt er vigtigt

Men selvfølgelig kan konceptet ikke gøre det alene. Det kræver bestemte forældre, og man skal holde fast i beslutningen om, at nu er det slut med sut.
"Man skal ikke vakle, når man har bestemt sig for, at det er slut. Vi har brugt rigtig mange tanker på at udvikle konceptet, så det blev helt rigtigt. For eksempel er vores suttepose lavet af genbrugsmateriale og T-shirten af økologisk materiale, for vi har bestemt ikke lyst til at få en allergisag på nakken," siger Peter Kjer, der er indehaver af Kjer Terrazzo.
Med T-shirten, der følger med i pakken, kan børnene stolt vise frem til omverdenen, at de er stoppet med at bruge sut. Det eneste sted forældrene kan købe sættet er via hjemmesiden, der kun har været i luften i et par uger.

Det er denne bog og bamse, der skal vænne barnet af med sutten.

Det er denne bog og bamse, der skal vænne barnet af med sutten.

Visioner udenfor Danmark

Ægteparrets mål er i første omgang at komme godt i gang med konceptet i Danmark og derefter til resten af norden. Men umiddelbart er det ypperste mål at komme til USA med ideen.
"Nu må tiden vise, hvordan markedet tager imod det," siger Birgitte, der læser jura, når hun ikke er på barsel.
Læs mere på www.stopsy.dk

Man kan vælge mellem en af disse to T-shirts, når man bestiller pakken.

Man kan vælge mellem en af disse to T-shirts, når man bestiller pakken.

Publiceret 26 August 2010 07:30