Pernille Larsen er hjemvendt efter EM og er fyldt med motivation, selv om hendes præstationer var et stykke fra hendes vanlige høje niveau.

Pernille Larsen er hjemvendt efter EM og er fyldt med motivation, selv om hendes præstationer var et stykke fra hendes vanlige høje niveau.

Pernille Larsen har lært af et turbulent forår

Det er ikke altid lige let at være ung elitesportsudøver

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Den århusianske landsholdssvømmer, Pernille Larsen, er topmotiveret og glæder sig til at komme i sit rette element igen, nemlig træningsbassinet på Ingerslevs Boulevard.
Hun har været igennem et turbulent forår, hvor hun først mistede sin træner gennem hele karrieren, Niels-Jørgen Jørgensen, da han blev opsagt i AGF, og en knæ- og skulderskade har også sat en dæmper på tempoet i bassinet.
Alligevel er den 18-årige pige topmotiveret til trods for, at hun ved det netop overståede EM i Budapest ikke svømmede op til sine egne nordiske rekorder.
"Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke kom på medaljeskamlen til det her EM. Jeg svømmede op til de tider, jeg inden EM, havde sat mig som mål, men alligevel havde jeg håbet på at præstere lidt bedre, da jeg først stod der," siger Pernille Larsen, der selvfølgelig er skuffet over, at hun ikke kunne svømme bedre, men stadig er realistisk og erkender, at hun har lært meget af foråret.
"Mentalt har jeg fået rigtig meget med mig, som jeg kan bruge fremover. Det er jo nok ikke sidste gang, jeg oplever, at der sker noget turbulent i min karriere," fortæller Pernille Larsen, der i løbet af foråret har fået tilsendt programmer af landstræneren.

Skuffet over artikel

Selv om hun var træt af sine præstationer under EM, fyldte det en del for hende, at hun følte, at hun blev misforstået i en artikel i Politiken.
"Jeg følte, at jeg blev fremstillet, som om jeg ikke længere havde motivationen og faktisk overvejede at stoppe med at svømme, men sådan forholder det sig overhovedet ikke. Ja, jeg var da nok ikke verdens gladeste pige, fordi jeg ikke svømmede ligeså hurtigt, som jeg plejer, men jeg har bestemt ikke mistet lysten eller motivationen," konstaterer den unge svømmer, der var træt af, at der blev bragt sådan en artikel med hende, mens hun stadig havde løb tilbage ved EM.
Hun er dog kommet videre og bruger nu sin energi på at finde ud af, hvad der fremover skal ske, hun har nemlig ikke svømmet under den nyansatte træner i AGF og er derfor spændt på at se, hvordan han er. Men ét er sikkert, badedragten bliver ikke lagt på hylden nu.

Publiceret 23 August 2010 15:00