Byrådsmedlem Hans Halvorsen (S) nyder altid at have noget at rive i i kolonihaven i Åbyhøj.

Byrådsmedlem Hans Halvorsen (S) nyder altid at have noget at rive i i kolonihaven i Åbyhøj.

Hans Halvorsen nyder livet i kolonihaven

Huset i Egå er sat til salg, og beslutningen om at flytte i lejlighed er taget. Det betyder et nyt liv uden have for byrådsmedlem Hans Halvorsen (S) og konen Jytte - og dog! Parret nyder nemlig udendørslivet i en kolonihave i Åbyhøj

Af
Af Christina S. Johansen

"Det giver frisk luft, og vi får fingrene i jorden og afslapning," fortæller byrådsmedlem Hans Halvorsen (S) om sin og konen Jyttes kolonihave i Haveforeningen Oldjorden i Åbyhøj - men måske vigtigst af alt så giver kolonihaven noget at rive i.
"Jeg er jo oprindeligt håndværker (maskinarbejder red.), og jeg skal helst have noget at nørkle med hele tiden. Med en kolonihave er der altid noget, der skal laves," fortsætter Hans Halvorsen, som ved købet af kolonihaven blev mødt af sine børns spørgsmål:
"Jamen har I ikke nok at lave derhjemme?"

Flytter i lejlighed

Og jo, Hans og Jytte har såmænd rigeligt at lave i øjeblikket med både hus og kolonihave men forhåbentlig ikke så meget længere. For parrets hus i Egå er sat til salg, da det er blevet for stort, efter de tre børn er flyttet hjemmefra, og en ny tilværelse i lejlighed tættere på Århus venter. Netop derfor investerede parret i kolonihaven.
"Egentlig ønskede jeg mig et sommerhus, men det følte Jytte ikke rigtig for, og så dukkede kolonihaven her op lidt før tid, og vi slog til."

En kærlig hånd

Købet af den 400 kvadratmeter store kolonihave med et 20 kvadratmeter hus og 15 kvadretmeter overdækket teresse skete i november 2008. Både hus og have så dog noget anderledes ud dengang, end det gør nu - det trængte med andre ord til en kærlig hånd. Og det må man sige, at det har fået.
"Vi splittede det hele ad og byggede det op igen, sådan som vi gerne vil have det - for eksempel er huset blevet 40 kvadratmeter stort. Første fase startede sidste år, og i år har vi fået de sidste ting på plads med for eksempel soverum og badeværelse," fortæller Hans Halvorsen.

Tæt på men langt væk

Alt i alt er det efterhånden blevet til mange arbejdstimer, men det har været det værd, for nu er kolonihaven blevet et helt lille minisommerhus, som Hans og Jytte tilbringer hele sommeren i.
"Vi er lige hjemme i Egå at vende en gang imellem - for der er jo stadig et hus, der skal passes lidt også. Men ellers så tilbringer vi sommeren her. Her er jo tæt på alting - byen er kun tre kilometer væk - men alligevel føles det ikke sådan. Vi er tæt på men langt fra."

Hans Halvorsen (S)

Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2002. Rådmand for Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Er uddannet maskinarbejder. Har været formand for LO Århus i 12 år men stoppede 31. december 2009. Hans Henrik Halvorsen er 62 år gammel og gift med Jytte. Sammen har de tre børn og otte børnebørn. Har sat huset i Egå til salg for at flytte i lejlighed tættere på Århus.

Publiceret 01 August 2010 06:30