Rima Zam Zam i den nye salon, hvor hun har udvidet til to klippepladser og en vaskeplads.

Rima Zam Zam i den nye salon, hvor hun har udvidet til to klippepladser og en vaskeplads.

Alenemor til fire og selvstændig frisør

Rima Zam Zam, der er kusine til den kendte bokser Reda, er en fighter og har ved hjælp af mikrolån kunnet åbne egen salon. Nu er hun flyttet i nye lokaler

Af
Af Hanne Vammen

"Intet er umuligt. Sådan plejer jeg at sige", siger 34-årige Rima Zam Zam og kigger rundt i de nytapetserede lokaler på Kunnerupvej i Kolt, hvor hun på mandag slår dørene op til frisørsalonen La Cutta.
Som alenemor til fire børn, der i dag er mellem to og 17 år gamle, kom hun i november 2008 med i et kommunalt projekt og fik 40.000 kroner i mikrolån til at starte op som frisør i bryggerset i hjemmet i Kolt - sammen med Socialministeriet har Århus Kommune i perioden 2006-2009 ydet økonomisk iværksætterstøtte til socialt udsatte medborgere, der har ønsket at etablere sig som selvstændige.
Nu knapt to år senere går det så godt med salonen, at Rima har turdet satse og har lejet sig ind i lokaler over for Lokalcenter Koltgården.
Selv om hun fremover får udgifter til husleje, har hun troen på, at det nok skal gå. Hun har en fast kundekreds og har fra en enkelt stol og et spejl kunnet udvide til to klippepladser og en vaskeplads.
Hun har også i et ekstra rum indrettet en skønhedsklinik, hvor hun vil tilbyde ansigts- og kropsbehandlinger, manicure, pedicure og fjernelse af uønsket hårvækst med voks.
På sigt er der planer om slankebehandlinger. Og så vil hun hver måned under overskriften Makeover Of The Month tække lod blandt kunderne om en gratis forkælelses-oplevelse, det være sig en klipning, farvning, extension eller lægning af makeup.
Endelig fortsætter Rima som mobilfrisør. Hun vil en dag hver uge vil tage ud til de kunder, der ikke har mulighed for at komme i salonen, der får åbent på hverdage mellem klokken 10 og 18 og lørdage fra klokken 10 til 14.

En fighter

Rima Zam Zam blev uddannet frisør på Frisørskolen i Århus i 2006.
Det var efter skoletid, når hun permanentede og farvede hår i sin far Mustafa Zam Zam's salon i Århus, at hun fik interesse for frisørfaget.
Men efter et grundforløb på teknisk skole i midten af 1990'erne, kunne hun ikke få en praktikplads. Og det var først efter et tre måneders praktikophold, som hun fik gennem Jobcenteret, hos Floras Fashion Cut på Åboulevarden mange år senere, at hun søgte ind på Frisørskolen.
Efter at have arbejdet hos Frisør Mick på Louisevej og hos City Frisøren i Borggade fik hun takket være projektet med mikrolån foden under eget bord, og hun er godt i gang med at betale de 40.000 koner, som hun fik i startkapital, tilbage.
På spørgsmålet om, hvorvidt Rima, der er kusine til den kendte bokser Reda Zam Zam, er en fighter, smiler hun skævt og siger:
"Ja, det ligger nok til familien at være en fighter. Jeg har den holdning, at hvad der ikke knuser dig, gør dig stærkere, og står jeg over for en udfordring, møder jeg den".

Publiceret 30 July 2010 06:00