LO's Jobpatrulje er blevet nægtet adgang til en århusiansk kaffebar.
Arkivfoto.

LO's Jobpatrulje er blevet nægtet adgang til en århusiansk kaffebar. Arkivfoto.

Jobpatrulje nægtet adgang til århusiansk kaffebar

Århusiansk kaffebar, der sidste år blev anmeldt til politiet, har i år nægtet Jobpatruljen adgang til kaffebaren

Af
Af Jeppe Rafn

LO's Jobpatrulje blev afvist i døren, da man kom på besøg i en kaffebar i det centrale Århus.
Jobpatruljen er i denne uge rundt på virksomheder i Århus for at tjekke unges arbejdsvilkår, men det fik man altså ikke lov til at gøre i kaffebaren, som ifølge Jobpatruljen er en velrenommeret og prisvindende kaffebar i Århus C.
Kaffebaren nægtede Jobpatruljen adgang med det svar, at kaffebaren har ungarbejdere, men at de ikke skulle tale med Jobpatruljen.
Jobpatruljen og kaffebaren var også i clinch sidste år, hvor det endte med, at Jobpatruljen anmeldte kaffebaren til politiet.
Under besøget sidste år arbejdede unge under 18 år i samme lokale, hvor der udskænkes alkohol, hvilket er i strid med Arbejdstilsynets regler.
Under besøget sagde sikkerhedsrepræsentanten desuden, at det ikke var virksomhedens ansvar, at ansatte har sikkerhedsfodtøj på, når de arbejder i køkkenet.
"Det er forkert. Ifølge Arbejdstilsynet skal virksomheden sørge for sikkerhedsfodtøj til ansatte, hvis der er fare for at få tunge ting over fødderne, og/eller hvis der er glat på gulvet. Begge dele er ofte tilfældet i køkkener," siger Martin Larsen, Jobpatruljekoordinator i Midtjylland.

Gentagne problemer

Jobpatruljen havde også problemer med kaffebaren forrige år, og man er ikke glad for den udvikling, sagen har taget.
"Det er utrolig ærgerligt, når tingene udvikler sig sådan. Vi er ikke ude på at tryne arbejdsgiverne. Tværtimod. Vores opgave er at gå ud og sørge for, at de unge ikke kan komme til skade på deres arbejdsplads, og i det hele taget at de bliver behandlet ordentligt. Det gør vi allerbedst ved at få et rigtig godt samarbejde med arbejdsgiverne. De fleste steder er de også glade for, vi kommer og oplyser om, hvordan arbejdsforholdene for unge skal være. Mange er nemlig ikke klar over det, men vil gerne følge reglerne. Men der er desværre også nogle, der bliver trodsige. Det er vi nødt til at respektere, og så må vi sende sagen videre til Arbejdstilsynet."
Jobpatruljen vil ikke oplyse, hvilken kaffebar der er tale om, men Lokalavisen hører gerne fra kaffebaren, hvis man har lyst til at fortælle sin version af sagen.

null

Publiceret 28 July 2010 13:00