Daniel Høi-Nielsen under øvelserne til årets festspil på Vilhelmsborg.

Daniel Høi-Nielsen under øvelserne til årets festspil på Vilhelmsborg.

Spiller ønskerollen Arnold i "Midt om natten"

Daniel Høi-Nielsen er vild med rollen som Arnold i Vilhelmsborg Festspils opførelse af "Midt om natten"

Af
Af Jeppe Rafn

Daniel Høi-Nielsen fik den rolle, han allerhelst ønskede sig til Vilhelmsborg Festspils opførelse af firserfilmen "Midt om Natten."
Daniel kan rigtigt godt lide Erik Clausen, så han jublede, da han fik tilbudt rollen som Arnold, der i filmen fra 1984 bliver spillet af netop Erik Clausen. Og rollen som Arnold har levet op til alle hans forventninger og lidt til.
"Det er den mest fantastiske rolle, jeg har spillet, og den rolle jeg har været mest glad for. Den indeholder alle følelser lige fra det humoristiske til det deprimerende, og Arnolds forhold til "kranen" er virkeligt karikeret. Det er en stor udfordring og et privilegium at prøve kræfter med en rolle med så mange sider," siger Daniel Høi-Nielsen, der bor i Viby og arbejder som webdesigner.

Erfaren amatør

Han har gået på dramaskolen Move'n Act i Århus og haft roller i børneteater, kortfilm og musicals som My Fair Lady og Sound of Music.
Sidste år var han for første gang med i Vilhelmsborg Festspil, hvor han spillede Clifford i musicalen Cabaret.
"Du får ikke bedre rammer som amatørskuespiller end i Vilhelmsborg Festspil. Der er mange forestillinger og et kæmpe stort publikum, og holdet bag scenen er helt fantastisk. Der er så mange mennesker, der lægger kræfter i stykket, så du nærmest bliver båret frem. Det er helt overvældende," siger Daniel.

null

Publiceret 27 July 2010 07:30