Den århusianske kulturrådmand Marc Perera Christiansen får selv en hilsen med på vejen i løbeseddel på grund af hans hudfarve.

Den århusianske kulturrådmand Marc Perera Christiansen får selv en hilsen med på vejen i løbeseddel på grund af hans hudfarve.

Marc Perera:

Nazister er usle mennesker

Råmand Marc Perera Christensen tager kraftig afstand fra nazistiske løbsesedler i Århus

Af
Af Jeppe Rafn

Den konservative rådmand for Kultur og Borgerservice i Århus, Marc Perera Christensen, tager kraftig afstand fra en løbeseddel, som nazister har lagt i århusianske postkasser.
"Jeg er dybt forarget over den måde, hvorpå man omtaler en gæst, som vi har inviteret til landet. Sådan omtaler man ikke en gæst. Det er en ubehøvlet måde at byde ham velkommen på," siger rådmanden og tilføjer:
"Nazister og kommunister er usle mennesker."

Giv ham en undskyldning

Rådmanden får også selv en hilsen med i løbesedlen, hor han bliver omtalt som den "mørke lokalpolitiker."
Det tager rådmanden dog stille og roligt.
"Nazisterne har flere gange kommenteret, at jeg ikke behøver tage til stranden for at blive brun," siger Marc Perera Christensen, der er adoptivbarn fra Sri Lanka.
"Men jeg er vred over den måde, de behandler Tendai. Jeg mener at løbesedlen er udtryk for et stærkt usympatisk menneskesyn, der ligger meget langt fra, hvor jeg står. Jeg vil kraftigt opfordre nazisterne til at give vores gæst en uforbeholden undskyldning og holde sig langt væk fra Århus med deres ubehageligheder."

Forfulgt forfatter

Den 26-årige forfatter Tendai Frank Tagarira fra Zimbabwe ankom 15. juni 2010 til Århus og blev dermed Danmarks første fribyforfatter. Han skal bo i Århus de kommende to år. Opholdet finansieres af Gyldendal, Kulturministeriet og Århus Kommune.

Publiceret 26 July 2010 17:33