Brandforsøg mod pizzeria:

Leder efter fingeraftryk

Politiets teknikere har været i gang hele formiddagen i Solbjerg

Af
Af Hanne Vammen

Med pensler og pulver har teknikere fra Østjyllands Politi hele formiddagen været i gang med undersøgelser af det pizzeria i Solbjerg, der i nat blev forsøgt sat i brand.
Der er tale om Mama's Køkken på Solbjerg Hovedgade 75.
Formålet med undersøgelserne er at finde fingeraftryk, der kan lede frem til de gerningsmænd, der kl. ca. 01.30 i nat kylede en sten gennem glasdøren til pizzeriaet. Også den brændbare væske, som blev hældt igennem den knuste rude, vil blive undersøgt nærmere.
"Vi formoder, at der er tale om en brændbar væske, men vi ved endnu ikke hvilken, og hvad formålet med det hele har været. Er der tale om hærværk, eller skulle der være sket noget mere", siger kriminalassistent Rene Johannesen fra Østjyllands Politi, der var med til undersøgelserne i formiddag.
Han oplyser, at der tidligere har været forsøg på indbrud i pizzeriaet, der har været ferielukket siden 28. juni og fortsat er det frem til 1. august. Derfor har politiet kun været i kort kontakt med ejerne.
"Men vi skal selvfølgelig have snakket med dem", siger Rene Johannesen.
Han fortæller, at angrebet på pizzeriaet ikke har noget at gøre med den brand, der i 2006 lagde et pizzeria i Solbjerg i aske. Dengang var det nabopizzeriaet, der udbrændte. Det er siden blevet genopført.
"Vi forbinder ikke det, der nu er sket, med det der dengang skete", siger Rene Johannesen.
Østjyllands Politi vil imidlertid gerne høre fra vidner, der i nat har set eller hørt noget på Solbjerg Hovedgade.
Vidner har allerede fortalt, at de har set to unge mænd iført hættetrøjer, den ene hvid den anden grå, med sorte jakker udover.

null

Publiceret 26 July 2010 13:15