Theis Smedegaard (tv) og Aage Stokholm er to af de tre arrangører af Danmarks Grimmeste Festival.

Theis Smedegaard (tv) og Aage Stokholm er to af de tre arrangører af Danmarks Grimmeste Festival.

Danmarks Grimmeste Festival er ren Morten Korch idyl - og dog!

For syvende år i træk lægger Danmarks Grimmeste Festivals arrangører baghave til endnu en kæmpe fest på Grimhøjvej i Brabrand. Festivalen har i år fået tilladelse til at lukke 2500 ind, og billetsalget går strygende

Af
Af Christina S. Johansen

Når man kigger ud gennem vinduerne på det gamle bondegårdshus på Grimhøjvej i brabrand, ser man en stor dejlig have med gyngestativ, sandkasse, legetøj og højbede i den ene ende - nøjagtig hvad man forventer at se i den Morten Korchske idyl, der ligger over stedet. Alligevel er alt ikke helt, som man forventer.
I modsatte side af haven er det nemlig ikke gamle krogede æbletræer og hvidt vasketøj, der blafrer i vinden, som møder øjnene. I stedet er det synet af en kæmpe scene og en hel langside med en alternativ hjemmebygget bar, der dukker frem. Og bevæger man sig om i gårdspladsen, møder man ingen fløjtende Poul Reichhardt men derimod en skaterampe, graffiti og endnu en scene.

Startede som privatfest

Det er her, Danmarks Grimmeste Festival holder til, og fra onsdag til søndag vil 2500 glade festivalgængere indtage området for at høre alt andet end "Er du dus med himlens fugle."
"Det startede jo egentlig med blot at være en privatfest i 2004 for cirka 500 venner og bekendte med 2-3 bands, der spillede," fortæller Theis Smedegaard, som i 2003 flyttede ind i det gamle bondegårdshus sammen med de andre arrangører.
Dengang var de fire i alt, nu er de tre, hvoraf de to, Mette Pedersen og Aage Stokholm, stadig bor i det gamle bondegårdhus.

Hjemmebyggede barer, en stor plus en lille scene og en skaterampe står klar til gæsterne fra onsdag-søndag.

Hjemmebyggede barer, en stor plus en lille scene og en skaterampe står klar til gæsterne fra onsdag-søndag.

Godt billetsalg i år

Fra de 500 mennesker og blot 2-3 bands tilbage i 2004 er festivalen vokset stødt år efter år. I 2009 havde Mette, Aage og Theis tilladelse til at lukke 2000 gæster ind i baghaven, mens omkring 300 blev afvist i døren. I år har de tre arrangører fået lov at lukket 2500 ind, og billetsalget går strygende.
"Billetsalget i år er omkring 70 procent bedre end på samme tidspunkt sidste år," lyder det fra Theis Smedegaard, som også kan fortælle, at der er 32 bands på plakaten i år.
"Det er nogle skæve genrer, eksperimenterende musikere og upcoming bands, som spiller," fortæller Theis Smedegaard og fortsætter:
"Programmet i år er vanvittigt godt, og jeg glæder til det hele."
Aage Stokholm overtager:
"Mange bliver overraskede over kvaliteten på musikken herude - og det er jo bare fedt, at mange kan lide vores musiksmag, og det vi laver."

Den lille scene på gårdspladsen.

Den lille scene på gårdspladsen.

Danmarks Grimmeste Festival

Gæster på dette års festival kan se frem til et nyt område i skoven. Omkring 250 frivillige hjælper til under festivalen. Teltpladsen er åben fra onsdag til søndag og musikken løber fra torsdag til lørdag. Billetterne koster 395 i forsalg og 495 i døren. Læs mere på www.grimfest.dk

Publiceret 24 July 2010 12:00