Janick Klausen har sprunget sig i højdespringsfinalen ved verdensmesterskaberne for Juniorer i Canada.
Foto: Iris Hensel.

Janick Klausen har sprunget sig i højdespringsfinalen ved verdensmesterskaberne for Juniorer i Canada. Foto: Iris Hensel.

Janick Klausen springer sig i Junior-VM finale

Den 17-årige højdespringer Janick Klausen fra Århus 1900 sikrede sig natten til torsdag dansk tid en finaleplads ved Junior-VM i Canada ved at klare højden 2.17 meter

Af
Af Christina S. Johansen

Dansk atletiks store højdespringstalent, Janick Klausen, fra Århus 1900 var én ud af i alt ni springere, der formåede at klare 2.17 meter til Junior-VM i Canada. Det betyder, at den 17-årige atlet nu er klar til finalen
De 2.17 meter, der blot er fire cm fra hans egen danske juniorrekord, blev taget i tredje og sidste forsøg. Det viste sig dog i sidste ende, at de 2.14 meter, som han klarede i andet forsøg, også ville have rakt til at komme blandt de 12 finalister, der springer fredag kl. 23.30 dansk tid.
I fjor vandt Janick Klausen sølv ved Ungdoms-VM (16-17 år). Ved Junior-VM er deltagerne op til og med 19 år, hvorfor konkurrencen er betydeligt stærkere.
USA og Rusland fik overraskende kun én deltager med hver i finalen, hvor Qatars Mutaz Essa Barshim, der i år har sprunget 2.31 meter, er favorit.
Umiddelbart efter finalen flyver Janick Klausen til EM i Barcelona, hvor han skal springe allerede tirsdag.

null

Publiceret 22 July 2010 13:13