Alletiders asiatisk akrobatik i Globus1

En sommerskole med Asien som tema løber i disse dage af stablen i Globus1 i Gellerup

Af
Af Ellen Kühl

Drage-bygning, akrobatik kampsport, Bollywood-dans og asiatisk mad har fyldt Globus1 i Gellerup i hele uge 29. Her er nemlig sommerskole for de 6-10-årige om Asien kaldet "Asien i Børnehøjde."
Sommerskole-projektet er et selvstændigt initiativ med tilknytning til Mellemfolkelig Samvirke og afvikles i år for fjerde gang.
"De tidligere år har vi haft henholdsvis Afrika, Sydamerika og Østeuropa som tema," lyder det fra projektleder Kim Strudahl, som fortsætter:
"Med Asien som overordnet tema forsøger vi at give børnene en sjov og oplevelsesrig uge, som forhåbentlig også giver dem en bedre forståelse for andre kulturer."
Sommerskolen foregår over fem dage, hvor der er workshops de første fire dage. Den sidste dag inviteres forældre og søskende, så børnene kan vise, hvad de har lavet i løbet af ugen.

Nye relationer på tværs

Årets sommerskole har til formål at fremme relationer mellem børn fra Gellerup og børn fra Århus midtby.
Med hjælp fra de cirka 25 frivillige deles børnene ind i fire grupper, som alle i løbet af ugen skal gennem workshops med temaerne Vietnam, Nepal, Indien og Kina.
Inddelingen i grupper har blandt andet til formål at sikre, at børnene blandes og dermed udfordres til at skabe nye relationer mellem hinanden.

Publiceret 22 July 2010 06:00