Er det mon i huset her bag Karsten S. Mogensen, at hans hovedperson bor?

Er det mon i huset her bag Karsten S. Mogensen, at hans hovedperson bor?

Forfatter fortæller fra sin egen baghave

Meget af handlingen i Karsten S. Mogensens nye roman foregår i Århus, hvor forfatteren er født og har boet hele sit liv

Af
Af Jeppe Rafn

"Når jeg går forbi hovedpersonens hus, bliver jeg inspireret og digter videre på historien," siger forfatteren Karsten S. Mogensen, som netop har udgivet spændingsromanen "Budskabet fra Berlin."
Hovedpersonen bor ligesom forfatteren i en villa i Højbjerg, som Karsten S. Mogensen kender, og en stor del af handlingen i hans nye roman foregår i Århus, hvor Karsten S. Mogensen blev født i 1954 og altid har boet.
Handlingen i Århus centrerer sig omkring Harald Jensens Plads, hvor hovedpersonen er med i en trafikulykke. samt omkring bopælen i Højbjerg i den sydlige del af Århus.
"Historien tager sit udgangspunkt i Århus, som jeg kender til. Jeg skal se det for mig, når jeg skriver," siger Karsten S. Mogensen.

Undren i Berlin

Foruden Århus foregår handlingen i Berlin, og forfatteren har derfor været i den tyske hovedstad for at se på de lokaliteter, der optræder i bogen, samt afprøve, om hovedpersonernes handlinger kan lade sig gøre i virkeligheden.
En del Berlinere har sikkert undret sig over en gråhåret mand med notesblok i hånden piske ud og ind mellem træerne i byens store grønne område Tiergarten.
Forklaringen på den underlige opførsel er, at Karsten S. Mogensen var i gang med at undersøge, om det kunne lade sig gøre at komme fra et sted til et andet, og hvor hurtigt det kunne lade sig gøre.
"Budskabet fra Berlin" indeholder også historiske kapitler, der foregår i fortiden, så forfatteren har også måttet nærlæse flere historiske kilder i sin research. Det har taget ham omkring to år at skrive spændingsromanen, der udkom 15. juli.

Karsten S. Mogensen har skrevet og illustreret mange børnebøger, blandt andet om den klodsede detektiv Orla, som er baggrundsbillede på hans computer.

Karsten S. Mogensen har skrevet og illustreret mange børnebøger, blandt andet om den klodsede detektiv Orla, som er baggrundsbillede på hans computer.

Karsten S. Mogensen

Bor i Højbjerg med sin kone Lillian og børnene Andreas og Maria Er folkeskolelærer og har siden 1980 arbejdet som lærer på Vestergårdsskolen i Viby, hvor han underviser i tysk og billedkunst og har specialundervisning Har skrevet og/eller illustreret over 60 bøger, især bøger for børn

Publiceret 21 July 2010 15:30