Liv Holm Andersen glæder sig til at leve på græsk, men hun ved også, at hun må hjem, hvis der udskrives valg.

Liv Holm Andersen glæder sig til at leve på græsk, men hun ved også, at hun må hjem, hvis der udskrives valg.

Liv Holm Andersen:

"Grækenland føles lidt som at komme hjem"

Den unge radikale folketingskandidat Liv Holm Andersen fra Århus V har netop færdiggjort sin bachelor på statskundskab og tager nu et halvt års praktik på den danske ambassade i Grækenland. Et land hun har en særlig kærlighed til

Af
Af Christina S. Johansen

Hun har rejst i de fleste europæiske lande og også i blandt andet Kina, Syrien og Marokko. Alligevel er der særligt ét land, ét sprog og én kultur, som har en særlig plads i den unge radikale folketingskandidat Liv Holm Andersens hjerte.
"Jeg har rejst 8-10 gange i Grækenland og har gode venner dernede, fra jeg var helt lille. Grækerne topper bare listen af gæstfrihed og åbenhed og er gode til at leve i nuet. Derfor er jeg vendt tilbage igen og igen - og derfor føles det også lidt 'som at komme hjem' til Grækenland," lyder det fra Liv Holm Andersen, som 16. juli tager på et halvt års praktikophold på den danske ambassade i Athen.

Rart med praktisk arbejde

Det var egentlig et oplagt valg at søge en praktikplads på den danske ambassade i Grækenland. Oplagt både på grund af kærligheden til landet men også på grund af interessen for både samfund og politik samt et ønske om at komme lidt ud og lave noget praktisk efter i foråret at have tilbragt mange timer på læsesalen på Aarhus Universitet for at færdiggøre et bachelor projekt.
"Desuden ønsker jeg at opleve, hvad det er, jeg egentlig kan bruge min uddannelse til. For en ting er jo, at vide at man for eksempel kan blive embedsmand eller diplomat, men det er noget andet at opleve det i praksis," fortæller Liv Holm Andersen.

At leve på græsk

I Athen skal Liv bo i en toværelses lejlighed med en anden praktikant på den danske ambassade - en pige, som arbejder i den økonomiske afdeling, hvor Liv skal arbejde i den politiske.
"Mine arbejdsopgaver er ikke helt præcist formuleret, men jeg kommer til at beskæftige mig med både politiske notater, pressehåndtering og ambassadens hjemmesiden - meget af det har med kommunikation at gøre, for jeg er lidt af en kommunikations-nørd," fortæller Liv Holm Andersen med et smil, der blot bliver større, da hun fortæller, hvad hun glæder sig mest til:
"Jeg glæder mig selvfølgelig til at gense mine kammerater og til at opleve livet på ambassaden. Desuden glæder jeg mig til en masse koncerter, da jeg er vild med græsk musik. Og så glæder jeg mig generelt bare til at prøve at leve på græsk."

null

Publiceret 19 July 2010 06:00