Livet som en 'Flying Superkid'

12-årige Emilie fra Åbyhøj ved Århus elsker livet med show-truppen 'Flying Superkids'

Af
Af Jacob Nielsen

Gymnastiktruppen 'Flying Superkids' har gennem årtier optrådt for millioner af mennesker i mere end 33 forskellige lande. Det begyndte som et traditionelt gymnastikhold, men 'Flying Superkids' har gennem årene udviklet sig til et helt unikt showensemble med sang, dans og springgymnastik på højt plan.

Børnene kommer fra Århus og omegn og passer deres skolegang i den normale folkeskole ved siden af træningen og de mange opvisningsture verden rundt.

En af dem er 12-årige Emilie Laurberg fra Åbyhøj, som startede på supergymnasternes miniputhold allerede som fem-årig.
"Det bedste er at se begejstringen i folks ansigter når vi optræder for dem. I dag har 7-8 stykker af os været en tur på Rigshospitalet og optræde for kræftramte børn. Det var lidt hårdt, men det var samtidig dejligt at se hvor glade de blev da de så os," sagde Emilie, da Lokalavisen.dk mødte hende torsdag.

Denne sommer er truppen på turné rundt i Danmark, og den forgangne weekend sluttede to ugers optræden ved Fisketorvet i København, men fra lørdag den 14. august kan de flyvende børn opleves i hjembyen Århus.

SE INDSLAG OM LIVET SOM FLYING SUPERKID HER:

I hulahop-nummeret jonglerer en af pigerne med 108 hulahopringe på én gang. Det har givet en plads i Guinness Rekordbog.

I hulahop-nummeret jonglerer en af pigerne med 108 hulahopringe på én gang. Det har givet en plads i Guinness Rekordbog.

Publiceret 19 July 2010 12:16