Anne Mette Villadsen på vej til en tur med hovedet ned og benene op i Tivoli Frihedens rutsjebane.

Anne Mette Villadsen på vej til en tur med hovedet ned og benene op i Tivoli Frihedens rutsjebane.

Livet er en rutsjebanetur

Anne Mette Villadsen søger oplevelser, der giver hende et kick

Af
Af Hanne Vammen

Hvis 54-årige Anne Mette Villadsen spotter en rutsjebane, skal hun prøve en tur.
Sådan har det været, siden hun som barn besøgte Tivoli i København sammen med forældrene Magda og Svend Aage Overgaard.
Familien, der boede i Viby J, kom ofte til hovedstaden, så det blev med årene til mange rutsjebaneture for Anne Mette, ikke kun i Tivoli men også på Bakken.
Og hvis hun i dag ser en rutsjebane, skal hun bare prøve en tur. Således stod hun i kø i tre kvarter, da hun forrige år var til oktoberfest i Stuttgart, hvor hun besøgte en niece og dennes mand.
Hun har også prøvet rutsjebaner i London og i Flensborg, fortæller hun, da Lokalavisen en eftermiddag har sat hende stævne i Tivoli Friheden i Århus.
Her venter der hende en tur, hvor hun skal køre med hovedet ned og benene op, når rutsjebanevognene rammer det såkaldte loop.
"Det er suset i maven, og wauw, hvad kommer der nu", forklarer hun om passionen.

Den ultimative oplevelse

Anne Mette Villadsen har også prøvet at paraglide.
Da hun fyldte 30 år, fik hun en paraglidingtur i gave. Det var på en ferie i Bibione i Norditalien.
Hun tænkte, at oplevelsen skulle følges op af et faldskærmsspring. Men drømmen blev først ført ud i livet sidste sommer, da svigerdatteren gav Anne Mettes søn Jesper et faldskærmsspring i 30 års fødselsdagsgave.
"Hun ringede for at høre, hvad jeg syntes om, at hun forærede ham et faldskærmsspring. Da jeg udbrød "nej", troede hun, at jeg var imod gaven. Men da hun blev klar over, at nej'et var et udtryk for ærgrelse over, at det ikke var mig, der var modtageren af gaven, fik hun arrangeret, at Jesper og jeg kunne springe i faldskærm sammen", fortæller Anne Mette Villadsen.
Springet blev udført som et tandemspring med en instruktør fra Q-faldskærmscenter, der har til huse i Aalborg Lufthavn, og Anne Mette Villadsen betegner det som den ultimative oplevelse.
"Vi blev kastet ud i to kilometers højde med et frit fald på én kilometer. Da faldskærmen blev udløst, stod du stille i luften, og selv om de andre udspringere var et godt stykke væk, kunne du helt tydeligt høre, hvad de talte om, så stille var der. Det var helt fantastisk", fortæller Anne Mette Villadsen, der, hvis hun havde tid, godt kunne tænke sig at tage certifikat, så hun kunne springe selv.
Først for står imidlertid en tur i luftballon, som hun til efteråret skal på med to veninder. Turen er med en ballonskipper, der vil føre dem hen over Silkeborgs søer, fortæller Anne Mette, inden hun sætter sig op i rutsjebanen i Tivoli Friheden.

Anne Mette Villadsen (K)

54 år og medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2010. Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget og Børn og Unge-udvalget. Bor i Skåde og er gift med Palle Villadsen, 59 år, der er cand. oecon. og driver sit eget konsulentfirma. Sammen har de børnene Jesper, 31 år, og Hanne, 27 år. Uddannet sygeplejerske i 1979, sundhedsfaglig diplomeksamen med speciale i ledelse, diplomuddannelse i kommunal ledelse, Master of Public Health (har fulgt undervisningen i et år). Har arbejdet i sygeplejen på hospitaler, som sundhedsplejerske og som hjemmesygeplejerske. Har været leder indenfor ældreområdet i 15 år. Arbejder nu på IKAS, Institution for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet i Århus N, hvor hun udvikler standarder for god kvalitet af sundhedsvæsenets ydelser.

Publiceret 17 July 2010 14:00