Daniele Antonelli (tv) og Troels Thomsen byder velkommen på Den Rustikke i Mejlgade 20.

Daniele Antonelli (tv) og Troels Thomsen byder velkommen på Den Rustikke i Mejlgade 20.

Lammeskank og mors minestrone

Den Rustikke i Mejlgade fokuserer på klassisk, rustik mad fra det franske og italienske landkøkken

Af
Af Jeppe Rafn

Kokkene Troels Thomsen og Daniele Antonelli var for nogle år siden på et intensivt roadtrip ned gennem Frankrig og Italien. hvor de spiste på små kroer og spisesteder, de tilfældigvis kom forbi. Begejstringen og stoltheden lyste ud af værterne, som med deres entusiasme og mad bjergtog de to århusianske kokke.
"Det var simpel mad med lokale sæsonråvarer, men det smagte fantastisk og kunne lige så godt være lavet på en trestjernet Michelin restaurant, bortset fra prisen," fortæller Troels Thomsen.
Siden da har de to kokkevenner drømt om at åbne et sted, som skulle være en blanding mellem en fransk bistro og et italiensk spisested, trattoria. En drøm der nu er blevet en realitet med restauranten "Den Rustikke" i Mejlgade, som åbner fredag 16. juli.
"Jeg har selv arbejdet i køkkener, hvor jeg har stået med pincetter. Hvorfor ikke gå tilbage til de klassiske retter fra hjemmekøkkenet. Der er nok en grund til, de er klassikere," siger Troels Thomsen.

Ingen menukort

Den Rustikke får ikke noget traditionelt menukort. Menuen kan læses på en tavle i restauranten, der hver aften vil tilbyde tre retter til 165 kr. For at undgå spild og holde prisen nede bliver der kun to ting at vælge imellem for hver ret.
"Vi vil lave simpel og velsmagende mad, men tilberedningen kan ikke diskuteres. Hvis maden ikke er tilberedt ordentligt, er den altid for dyr, selvom den er billig," påpeger Daniele Antonelli, der er halv italiensk og til daglig bare bliver kaldt Anto.
Han nævner som eksempel braiseret lammeskank og Chevre Chaude, varm ged, som to klassiske hovedretter, der vil blive serveret på Den Rustikke. Desserten kan være rabarbertrifli eller Panna Cotta, og forretten kan være mors minestronesuppe. Med mors menes der Danieles mor Liselotte Bülow, der vil hjælpe til i restauranten.
Gæsterne kan også se frem til at møde den erfarne tjener Lene Peugeot, som blandt andet har serveret på Molskroen og Søllerød Kro.
Den Rustikke holder åbent hus torsdag 15. juli kl. 15-20, hvor man er velkommen til at kigge forbi. Første almindelige åbningsdag er fredag 16. juli med frokost fra kl. 11.30 og aftensmad fra kl. 17.

Den Rustikke har ikke noget menukort. Aftenens menu kan læses på en tavle i restauranten.

Den Rustikke har ikke noget menukort. Aftenens menu kan læses på en tavle i restauranten.

Troels Thomsen 33 år, uddannet kok på Molskroen under Wassim Hallal Ejer også restauranten Lecoq i Graven, som han overtog for tre år siden fra svigerfar Jean-Claude Aissa Daniele Antonelli 26 år, uddannet kok, har arbejdet på restauranterne Latin, MIB og Lecoq Anto, som han kaldes, har en dansk mor og italiensk far

Publiceret 15 July 2010 09:30