Indbrudstyv anholdt, da han vendte tilbage efter tabt sko

En indbrudstyv løb bogstaveligt talt i armene på politiet, da han vendte tilbage efter et par sko, han havde mistet på gerningsstedet

Af
Af Jeppe Rafn

En 21-årig indbrudstyv vendte i går aftes tilbage til gerningsstedet kort tid efter, han kl. 19.55 havde forsøgt at begå indbrud i en privat beboelse i Højlundsparken i Solbjerg syd for Århus.
Tyven havde mistet sine sko på gerningsstedet og vendte derfor tilbage med en 26-årig kammerat for at få skoene tilbage. Det var dumt gjort, for da de vendte tilbage, løb de bogstaveligt talt ind i politiet og blev anholdt.
Politiet var efter indbrudsforsøget straks rykket ud til gerningsstedet, fordi den 21-åirge ikke blot havde begået indbrud, men også slået en nabo, som forsøgte at tilbageholde ham.

Var lige blevet løsladt

Både den 21-årige og den 26-årige var tidligere på dagen blevet løsladt af Østjyllands Politi efter at være blevet sigtet for indbrud i en frisørsalon i Hasselager forrige nat. Her havde de kastet en brosten igennem vinduet og stjålet hårprodukter og pengekassen.
Den 21-årige mand har i det hele taget haft særdeles travlt med at begå ny kriminalitet efter gårsdagens løsladelse. I går kl. 16.57 brød han ind igennem et åbentstående vindue på Betulavej i Hasselager og blev overrasket af husets ejer. Ham truede han med en lægtehammer, inden han stak af. En nabo fik dog taget et billede af ham, hvor man kan se, det er den samme 21-årige gerningsmand, der senere på aftenen vendte tilbage efter sine tabte sko og løb ind i politiet.
Politiet mener nu at have så meget på den 21-årige mand, at man i dag vil fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.
Også den 26-årige kammerat bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag. Under ransagningen på hans adresse fandt politiet en skarpladt salonriffel.

null

Publiceret 15 July 2010 10:26