Camilla Jørgensen fra Lystrup håndplukket til Masterclass

Lystrups IF’s svømmetræner, Camilla Jørgensen, er en af kun ti ungdomstrænere håndplukket til Danmarks Idrætsforbunds Masterclass

Af
Af: Morten V. Olesen

Danmarks Idrætsforbund (DIF) ønsker at fastholde de unge i idrætsforeningerne landet over, idet mange børn falder fra, når de når teenagealderen.
For at stoppe denne udvikling har DIF nu etableret Masterclass, et panel bestående af ti af landets bedste ungdomstrænere, alle headhuntet af DIF.
Trænerne kommer fra ti forskellige sportsgrene, og sammen skal de hjælpe DIF med at udvikle et nyt uddannelsesmodul til den såkaldte træneruddannelse 1 og 2.
Det nye modul skal omhandle de mere sociale og menneskelige kompetencer hos ungdomstrænere.

Kompetent og stolt deltager
Masterclass foregår over to sommertræf, som begge bliver afholdt i Idrættens Hus i Brøndby.
"Det første træf har allerede været afviklet, og her viste Camilla Jørgensen sig som yderst kompetent deltager, som er kommet med mange positive bidrag og tanker til den kommende uddannelse," fortæller Helle Carlsen, konsulent i udvikling hos DIF.

Super spændende
Svømmetræneren er naturligvis stolt over at deltage i Masterclass, og fortæller:
”Det er super spændende at være med i debatten og arbejdet omkring indsatsen for at fastholde og rekruttere de unge til foreningslivet, idrætten og fællesskabet, som der typisk er i en forening. Det er også spændende at høre, hvad der virker i andre klubber, og hvor stor en indsats der gøres for at motivere og fastholde de unge der”.

Anerkendelse
Camilla Jørgensen har tidligere på året høstet anerkendelse for sine evner i ungdomsarbejdet.
Tilbage i januar var hun nomineret til Danmarks Radios og Nordea’s ”gør det muligt prisen”, som hun dog måtte se Martin Kærsgaard modtage.
Få måneder senere blev den 34 årige svømmetræner så endelig fortjent præmieret for sin trænergerning, da hun blev kåret til årets Idrætsleder i Århus, i øvrigt en pris der også er indstiftet af Nordea.

Publiceret 15 July 2010 06:30