Sigurd Bjerre til venste, Anders Trelborg i midten og Anders Søborg Olsen til højre.

Sigurd Bjerre til venste, Anders Trelborg i midten og Anders Søborg Olsen til højre.

Århusianske studerende kører ambulance til Mongol Rally

Tre århusianske studerende har valgt at deltage i motorløbet Mongol Rally 2010 i et noget utraditionelt køretøj - en ambulance. De studerendes tur fra Århus til Mongoliet sker for at støtte udviklingsprojekter i Mongoliet

Af
Af Christina S. Johansen

Når motorløbet Mongol Rally 2010 skydes i gang den 24. juli fra Goodwood Racing Circuit i Sydengland, står tre unge, forventningsfulde århusianske studerende klar ved startlinien med et noget anderledes motorløbs-køretøj - nemlig en ambulance.
De tre studerende hedder Anders Trelborg, Anders Søborg Olsen og Sigurd Bjerre, og tilsammen er de The Mongolian Dream, som siden september 2009 har været fuldt fokuseret på at arrangere en tur med start i Århus og mål i Ulan Bator i Mongoliet med det formål at støtte udviklingsprojekter i Mongoliet og få en oplevelse for livet.

Fra Århus til Mongoliet

Ruten går gennem ikke mindre end 16 lande, og kun en mindre del af turen foregår i kendte rammer i Vesteuropa.
"Vi besøger mere eksotiske lande som Moldova, Rumænien og Ukraine, inden vi krydser Rusland, ørkenen i Kazakhstan samt bjergene i det sydlige Sibirien, hvorefter turen går gennem det øde og fattige nomadeland Mongoliet, som er en kæmpe oplevelse i sig selv," lyder det fra de tre studerende, som fortsætter:
"På grund af Mongoliets nomadekultur findes der intet permanent vejnet i yderområderne. Det er derfor ikke muligt at køre efter kort af den simple grund, at de ikke findes. Derfor bliver der brug for kompas, krydsede fingre og hjælpsomme nomader for at få ambulancen frem."

Ambulancen doneres

Formålet med den lange tur i Ambulancen er som nævnt at støtte udviklingsprojekter i Mongoliet. Først og fremmest doneres ambulancen ved ankomsten til de mongolske myndigheder og vil udfylde en tiltrængt plads i det mongolske beredskab. Der er tale om en af de velkendte rød/hvide Falck-ambulancer fra 1999 - doneret af Falck til det gode formål.
Udover donationen af ambulancen har The Mongolian Dream også samlet penge ind til organisationen Mercy Corps, hvis arbejde er fokuseret på børns vilkår og skolegang, bekæmpelse af misbrug samt fremme af uddannelse og aktivering af store fattige dele af befolkningen, som står udenfor arbejdsmarkedet.

The Mongolian Dreams fundraising-fest

The Mongolian Dream vil hovedsagligt samle penge ind gennem en fundraising-fest i samarbejde med café LOCO i Mejlgade i Århus den 16. juli. Der vil være musik med DJ-set fra BeatSpeech og mulighed for at dekorere ambulance til gengæld for en mindre velgørenhedsdonation. Sidst men ikke mindst, har LOCO valgt at donere en ikke ubetydelig del af overskuddet fra salg af udvalgte drikkevarer til velgørenhed.

Publiceret 12 July 2010 17:00